IJzersterke sequel Back to the Future Part II zondag te zien op Veronica

IJzersterke sequel Back to the Future Part II zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

Vier jaar na het baanbrekende en briljante eerste deel bleek de magie van Back to the Future nog lang niet uitgewerkt. Met Back to the Future Part II leverde Robert Zemeckis een ijzersterke sequel af, die past in het rijtje met beste vervolgen aller tijden. De film is woensdag te zien op Veronica en je kunt Back to the Future Part II streamen via Amazon Prime en iTunes.

Het verhaal
Hill Valley, 1985. Marty McFly en Doc Emmett Brown zijn nog maar net bekomen van hun eerste tijdreis naar het verleden wanneer ze opnieuw moeten vertrekken, naar het jaar 2015 dit keer. Ze moeten Marty's toekomstige zoon uit een lastig parket redden. Wanneer die klus geklaard is, keren ze terug naar 1985. Marty heeft in 2015 een boek gekocht met alle sportuitslagen van 1950 tot 2000. Dat boek wordt gestolen door zijn aartsvijand Biff Tannen, die er prompt mee naar de jaren vijftig reist om grof geld te verdienen bij sportweddenschappen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Wat viel er nog te verzinnen binnen het Back to the Future-idee? Genoeg, zo bleek in het tweede deel van de franchise. De reis naar de toekomst is bijna net zo leuk als de reis naar het verleden. Vooral nu we in het jaar 2022 leven is het leuk om te zien hoe er in 1989 werd gedacht over 2015. De chemie tussen Michael J. Fox en Christopher Lloyd is nog net zo sterk als in de eerste film en Zemeckis komt weer met een aantal leuke plotgrepen. Kortom, ouderwets topvermaak uit Hollywood.

Cast
Naast Michael J. Fox (Casualties of War) en Christopher Lloyd (One Flew Over the Cuckoo's Nest) zijn ook Lea Thompson (J. Edgar) en Thomas F. Wilson (The Heat) te zien in Back to the Future Part II. Deze film is geregisseerd door Robert Zemeckis (Forrest Gump).

Back to the Future Part II (1989) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is woensdag 29 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: avontuur, comedy, science fiction. Speelduur: 108 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV