Klassieke superheldenfilm Spider-Man dinsdag te zien op RTL 7

Klassieke superheldenfilm Spider-Man dinsdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Hoewel veel mensen nu vooral aan Tom Holland denken als ze Spider-Man horen, was het toch echt Tobey Maguire die begin deze eeuw in de baanbrekende Spider-Man-trilogie de hoofdrol vertolkte. De eerste film, simpelweg Spider-Man geheten, is dinsdag te zien op RTL 7. Je kunt Spider-Man streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Op een schoolreisje wordt Peter Parker gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. De volgende dag ontdekt hij dat hij over bijzondere krachten beschikt. Hij kan tegen muren opklimmen en ontwikkelt een speciaal 'spinnenzintuig', waarmee hij gevaar kan voelen aankomen. Uit zijn polsen kan hij een web laten schieten. Aanvankelijk gebruikt hij zijn krachten om geld te verdienen, maar als zijn oom wordt vermoord, besluit hij wraak te nemen als 'Spider-Man'.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In veel opzichten was Spider-Man een belangrijke film. Regisseur Sam Raimi liet hiermee zien dat superheldenfilms ook in de 21ste eeuw nog een succes konden zijn, en de kwaliteit van de special effects was zó goed dat er al snel meer soortgelijke films volgden. De Spider-Man-trilogie effende bovendien het pad voor producer Kevin Feige, die vanaf 2008 de imposante Marvel-franchise op poten zette. Nog altijd is deze eerste Spider-Man twee uur lang genieten: spanning, actie en een goed verhaal zorgen voor topvermaak.

Cast
Naast Tobey Maguire (The Great Gatsby) en Willem Dafoe (The Lighthouse) zijn ook Kirsten Dunst (Hidden Figures) en James Franco (The Disaster Artist) te zien in Spider-Man. Deze film is geregisseerd door Sam Raimi (Oz the Great and Powerful).

Spider-Man (2002) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op dinsdag 13 juli om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, avontuur, superhelden. Speelduur: 121 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Klassieke superheldenfilm Spider-Man dinsdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV