Maandag in Op1: Saskia Belleman over rechtszaak vermoorde advocaat Derk Wiersum

Maandag in Op1: Saskia Belleman over rechtszaak vermoorde advocaat Derk Wiersum
De gasten van maandag 12 juli

Kijktip :

De liquidatie van Derk Wiersum wordt door vele de 9/11 van de advocatuur genoemd. Vandaag (12 juli) begint de inhoudelijke rechtszaak over de moord op Wiersum, de strafrechtadvocaat die kroongetuige Nabil B. bijstond in het Marengo-proces. Peter R. de Vries was de vertrouwenspersoon van Kroongetuige Nabil B., de aanslag op De Vries maakt de zitting vandaag extra beladen.

Tekst gaat verder onder de video.

De gasten in Op1 - maandag 12 juli

  • Saskia Belleman is vandaag aanwezig in de rechtbank en praat ons vanavond bij. In Italië vinden maffia-experts dat Nederland de macht van de georganiseerde misdaad onderschat.

  • Als Italië-correspondent versloeg Mustafa Marghadi onder meer een megaproces tegen zeker 350 leden van de maffia. Vanavond in Op1 vertelt hij hoe Italië optreedt tegen de maffia. Kan Nederland daar nog iets van opsteken?

  • De grootschalige heropening van de maatschappij met behulp van toegangstesten liep uit op een drama met torenhoge besmettingscijfers. Demissionair premier Rutte bood vandaag zijn excuses aan voor de te snelle versoepelingen. Gaan de hoge besmettingscijfers nog zorgen voor een piek op de IC? En zijn de maatregelen die maandag zijn aangekondigd voldoende? Dat bespreken we vanavond met voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers, viroloog Ab Osterhaus en Tweede Kamerlid Lisa Westerveld.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 9 juli gepresenteerd door Erik Dijkstra en Natasja Gibbs.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV