Fenomenaal oorlogsdrama The Pianist woensdag te zien op Canvas

Fenomenaal oorlogsdrama The Pianist woensdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Je kunt van Roman Polanski zeggen wat je wil (hij zit nog steeds in ballingschap in Europa vanwege het seksueel misbruiken van een minderjarige in de Verenigde Staten), maar dat hij fantastische films kan maken staat vast. The Pianist is daar één van de beste voorbeelden van. Deze film is woensdag te zien op Canvas en je kunt The Pianist streamen via Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman op de radio 'Nocturne in D-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de zware bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
We laten de discussie over de eventuele misdaden van Roman Polanski hier even buiten beschouwing. Objectief gezien is The Pianist namelijk niets minder dan een meesterwerk, één van de beste films over de Tweede Wereldoorlog die ooit gemaakt is. Polanski trekt je zonder mededogen de horror van de oorlog in en laat alle gruwelen de revue passeren. Daarbij kon hij leunen op een fenomenale hoofdrolspeler (Adrien Brody). De film won drie Oscars: Beste Regie, Beste Acteur en Beste Aangepaste Scenario.

Cast
Naast Adrien Brody (The Grand Budapest Hotel) en Thomas Kretschmann (Greyhound) zijn ook Frank Finlay (The Three Musketeers), Maureen Lipman (Educating Rita) en Emilia Fox (Silent Witness) te zien in The Pianist. Deze film is geregisseerd door Roman Polanski (The Ghost Writer).

The Pianist (2002) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op woensdag 14 juli om 21.25 uur te zien op Canvas. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 150 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fenomenaal oorlogsdrama The Pianist woensdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV