Recensie: A Classic Horror Story is mix van Texas Chainsaw Massacre en Midsommar

Recensie: A Classic Horror Story is mix van Texas Chainsaw Massacre en Midsommar
Sfeervolle Italiaanse horror met actrice Matilda Anna Ingrid Lutz

Film :

Vanaf 14 juli staat de film A Classic Horror Story op Netflix. Zelden zagen we een echte Netflix Original in het horrorgenre verschijnen op de streamingdienst. Een huiveringwekkende anderhalf uur of toch een slap aftreksel van de moderne horrorklassieker Midsommar? Lees hier de filmrecensie van A Classic Horror Story.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Carpool to Hell!
Vijf carpoolers reizen in een camper naar een gemeenschappelijke bestemming, maar krijgen een ongeluk. Ze blijken zich in niemandsland te begeven en vinden de weg waarop ze reden opeens niet meer terug. In plaats daarvan stuiten ze op een ondoordringbaar bos met een aparte donkere blokhut op een open plek. Deze blijkt de thuisbasis van enkele levensgevaarlijke en enge figuren te zijn.

Actrice Matilda Anna Ingrid Lutz in de film 'A Classic Horror Story'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
De makers van A Classic Horror Story hebben tot in detail gekeken naar de waanzinnige en meest orginele horrorfilm van de laatste jaren, Midsommar. Dus in het kader van "beter goed gejat dan slecht bedacht" heeft deze film alle gelijkenissen van zijn voorganger. Nog steeds bloederig, maar met iets minder gruwelijke beelden dan in het meesterwerk van regisseur Ari Aster. Ook nu is een sekte de duivelse boosdoener en de acteurs halen alles uit de kast wat erin zit. Professionele horrorliefhebbers komen toch van een koude kermis thuis, met een film die het niet van de schrikeffecten moet hebben. Voor een keer best aardig en een bord met Italiaanse spaghetti in bloedrode tomatensaus smaakt heerlijk! Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Matilda Anna Ingrid Lutz (Rings) en Will Merrick (About Time) is ook Peppino Mazzotta (Anime nere) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Roberto De Feo en Paolo Strippoli (The Nest en Piove).

Vanaf 14 juli 2021 is de film A Classic Horror Story op Netflix te zien. Genre: Horror, Thriller. Tijdsduur: 95 minuten. IMDb-score: 7,5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: A Classic Horror Story is mix van Texas Chainsaw Massacre en Midsommar of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier