Donderdag 15 juli in The Great British Bake Off: terug naar de jaren tachtig

Donderdag 15 juli in The Great British Bake Off: terug naar de jaren tachtig
Thuisbakkers maken klassieke baksels

Kijktip :

Deze uitzending van The Great British Bake Off is komen te vervallen in verband met het overlijden van Peter R. de Vries.

De finale van The Great British Bake Off komt steeds dichterbij en dus zien we steeds minder bakkers terugkeren in de tent. Deze week gaan de overgebleven thuisbakkers de strijd aan rond het thema "de jaren tachtig". Dat betekent: terug in de tijd met klassieke baksels.

The Great British Bake Off gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Hartige smaken
In de eerste opdracht van deze week, de signatuuropdracht, moeten de bakkers hun eigen draai geven aan de klassieke quiche. De opdracht is duidelijk: er moeten acht eenpersoonsquiches worden gemaakt, met twee verschillende hartige smaken. Vervolgens staat de altijd lastige technische opdracht op het programma, waarin een zoete favoriet uit vroegere tijden opduikt.

Donuts
Er moeten namelijk zes langwerpige donuts met een vulling van custard en jam worden gemaakt. Deze worden goudbruin gefrituurd. Tot slot volgt het spektakelstuk. Kunnen de bakkers het hoofd koel houden bij het maken van een ijstaart? Ze moeten minstens één gebakken element bevatten, maar verder mogen de bakkers zich uitleven qua smaak en stijl.

The Great British Bake Off is elke donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van The Great British Bake Off terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 15 juli in The Great British Bake Off: terug naar de jaren tachtig of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier