Special De kennis van nu over deepfake-technologie donderdag te zien op NPO 2

Special De kennis van nu over deepfake-technologie donderdag te zien op NPO 2
Ontwikkelingen gaan razendsnel

Kijktip :

Donderdagavond (15 juli) is er op NPO 2 een special van De kennis van nu te zien over zogeheten 'deepfake'-technologie. De ontwikkelingen op het gebied van deepfake gaan de laatste jaren razendsnel, maar wat zijn hier de gevolgen van?

De kennis van nu gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Nieuwslezer
De techniek van deepfakes gaat steeds verder. Het wordt vaak op kwalijke wijze ingezet om seksvideo's te creëren, maar ook op andere gebieden kunnen deepfakes worden gebruikt. Zo is het zelfs mogelijk om een volledig geautomatiseerde nieuwslezer te creëren, die niet van echt te onderscheiden is - niet in video, noch in audio.

Consequenties
Alleen experts zijn in staat om het verschil tussen een 'echte' nieuwslezer en een deepfake-variant te zien. Een leek ziet het pas als hij precies weet waar hij op moet letten. In De kennis van nu wordt onderzocht wat de consequenties zullen zijn als zelfs experts 'nep' niet meer van 'echt' kunnen onderscheiden. En heeft deepfake-technologie ook positieve kanten?

De special van De kennis van nu over deepfake-technologie is op donderdag 15 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De kennis van nu terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Special De kennis van nu over deepfake-technologie donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV