Donderdag 15 juli is X-Men-avond op Veronica: eerste twee films te zien

Donderdag 15 juli is X-Men-avond op Veronica: eerste twee films te zien
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Superheldenfranchises zijn een groot fenomeen in de eenentwintigste eeuw, maar we vergeten nog weleens dat de eerste Batman-film van deze eeuw pas in 2005 verscheen. Marvel liet zelfs op zich wachten tot 2008, hoewel Spider-Man al eerder de bioscopen bestormde. En dus was de X-Men-franchise van levensbelang. De eerste twee films, X-Men en X2, zijn donderdag achter elkaar te zien op Veronica.

20.30 uur: X-Men (2000 | IMDb ★ 7,4)

Het jonge meisje Rogue komt er achter dat ze over een bovennatuurlijke gave beschikt. Na een verschrikkelijk ongeluk besluit ze van huis weg te lopen. Na een lange tocht komt Rogue in het hoge noorden Wolverine, tegen die ook over bovennatuurlijke gaven beschikt. Samen gaan ze naar een school voor bovennatuurlijke mensen, waar Professor Xavier ze opleidt om met hun krachten om te gaan. Dit komt goed van pas als de levensgevaarlijke Magneto het op de gehele mensheid heeft voorzien. Cyclops, Storm, Jean Grey en natuurlijk Wolverine trekken erop uit om Magneto tegen te houden.

Je kunt X-Men streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

22.30 uur: X2 (2003 | IMDb ★ 7,4)

Er komt bredere steun in de samenleving voor een registratieplicht voor mutanten. Militair leider William Stryker is één van de grootste voorstanders van dit plan, en leidt een aanval op de X-Men opleiding. De ontsnapte Magneto begint een opmerkelijke samenwerking met Professor Xavier om Stryker te stoppen. Ondertussen begint Wolverine een onderzoek naar zijn verleden.

Je kunt X2 streamen via onder meer Google Play en iTunes.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 15 juli is X-Men-avond op Veronica: eerste twee films te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier