Vanavond op tv: De kennis van nu over deepfake, Japans filmdrama Shoplifters

Vanavond op tv: De kennis van nu over deepfake, Japans filmdrama Shoplifters
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 15 juli

Kijktip :

Vanavond is er een fascinerende aflevering van het wetenschappelijke programma De kennis van nu te zien, over deepfake-technologie. Verder onder meer het prachtige filmdrama Shoplifters. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 15 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Keuringsdienst van Waarde classics: thee met korrels

NPO 3
20:25 uur

In de reeks klassieke Keuringsdienst van Waarde-uitzendingen is vanavond de aflevering over thee uit 2014 te zien. Thee maak je van thee. Althans, dat zou je denken. Maar de Keuringsdienst vond naast theeblaadjes vreemde korrels in het theezakje. Kleine brokjes met een sterke smaak. Wat zit er naast thee eigenlijk nog meer in het zakje groene of zwarte thee? De Keuringsdienst over thee met een bijsmaak.


The Great British Bake Off: jaren 80-week

NPO 1
20:30 uur

De overgebleven bakkers in The Great British Bake Off gaan deze week terug naar de jaren 80. Eerst geven ze tijdens de signatuuropdracht hun eigen draai aan de klassieke quiche. Dan volgt de technische opdracht, een zoete favoriet uit vroegere tijden: zes langwerpige donuts met een vulling van custard en jam. Tot slot moet bij het spektakelstuk blijken of de bakkers het hoofd koel houden: ze moeten zich storten op ijstaarten.


Wie het laatst lacht: compilatie-uitzendingen

SBS 6
20:30 uur

De komende weken zijn de leukste fragmenten van de afgelopen seizoenen van Wie het laatst lacht te zien op SBS6. Wesley Sneijder is lekker aan het vissen met zijn beste vriend Rolf Sanchez en ineens begint de boot te zinken. Wat doet Wesley? Hoe reageert Yolanthe als ze denkt dat haar zus Xelly een lief oud vrouwtje heeft aangereden? En Berget Lewis had nog een appeltje te schillen met Edsilia Rombley en pakt haar op geraffineerde wijze terug.


Sciencefictionfilm: X-Men

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de superheldenfilm X-Men te zien. Mutanten zijn mensen met een afwijkende genetische opmaak die hen zeer bijzondere krachten geeft. Sommige mensen zien het als een geschenk uit de hemel, anderen als een vloek. Professor Charles Xavier en zijn team behoren tot die eerste groep en leren op Xaviers school jonge mutanten hun speciale krachten te beheersen. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden.


Filmdrama: Shoplifters

Canvas
21:25 uur

De Vlaamse zender Canvas kiest in de reeks kwaliteitsfilms vanavond voor het prachtige Japanse drama Shoplifters. Osamu en zijn zoon Shota stelen regelmatig uit winkels en komen op een dag de jonge Yuri tegen, die in het gure weer buiten moet overleven. Osamu's vrouw Nobuyo aarzelt aanvankelijk om het meisje in hun midden op te nemen, maar bindt uiteindelijk in. Ondanks dat het gezin het financieel niet breed heeft en zich daarom richt op winkeldiefstallen, lijken ze samen een gelukkig leven te hebben.


De Kennis van Nu-special: deepfake

NPO 2
22:10 uur

Onderzoekers en publicisten in Nederland laten in deze Kennis van Nu-special zien hoe razendsnel de ontwikkelingen op het gebied van deepfake in de afgelopen jaren zijn gegaan. Een volledig geautomatiseerde nieuwslezer die niet van echt te onderscheiden is. Niet in video, noch in audio. Alleen experts zien het verschil, maar een leek ziet het pas als hij precies weet waar hij op moet letten.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: De kennis van nu over deepfake, Japans filmdrama Shoplifters of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV