Legendarische spaghettiwestern The Good, the Bad and the Ugly zondag op RTL 7

Legendarische spaghettiwestern The Good, the Bad and the Ugly zondag op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Met de bescheiden successen A Fistful of Dollars (1964) en For a Few Dollars More (1965) zetten regisseur Sergio Leone en acteur Clint Eastwood zich al op de kaart, maar The Good, the Bad and the Ugly betekende hun grote doorbraak. Deze klassieker is zondag te zien op RTL 7 en je kunt The Good, the Bad and the Ugly streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Joe en Tuco leven in het Wilde Westen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze sluiten een deal: Joe levert de gezochte Tuco af bij de sheriff, strijkt daarmee een hoge premie op en zal vervolgens Tuco op het nippertje redden van de strop. Het plan slaagt en ze kunnen ontsnappen. Wanneer ze kennismaken met Setenza, een gewetenloze gangster, wordt de inzet nog groter. Samen gaan ze op zoek naar een geldkist met 200.000 dollar die volgens een zekere Bill Carson zou verborgen zijn op een kerkhof.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Met de Dollars-trilogie, waarvan The Good, the Bad and the Ugly de climax vormt, gaf Sergio Leone de western eigenhandig een ander gezicht. Vanwege de Italiaanse roots van deze radicale verandering kreeg het genre al snel het stempel 'spaghettiwestern'. Dat leverde honderden imitaties en slappe aftreksels op. Leone is nog altijd de koning van dit genre en The Good, the Bad and the Ugly laat zien waarom: de extreme close-ups, epische filmmuziek van Ennio Morricone en het bijna opera-achtige drama voelen hier nog helemaal fris en uniek aan. Een echte klassieker.

Cast
Naast Clint Eastwood (Million Dollar Baby) en Lee Van Cleef (Escape from New York) zijn ook Eli Wallach (The Godfather, Part III) en Al Mulock (The Longest Day) te zien in The Good, the Bad and the Ugly. Deze film is geregisseerd door Sergio Leone (Once Upon a Time in the West).

The Good, the Bad and the Ugly (1966) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is op zondag 1 augustus om 22.30 uur te zien op RTL 7. Genre: western. Speelduur: 178 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV