Zaterdag 17 juli in Hollandse Zaken: wat is de prijs van een mensenleven?

Zaterdag 17 juli in Hollandse Zaken: wat is de prijs van een mensenleven?
Beladen discussie in maatschappij

Kijktip :

Zaterdag is er weer een nieuwe aflevering van Hollandse Zaken te zien op NPO 2. Deze week wordt onderzocht wat men een mensenleven waard vindt, nu er een beladen discussie is ontstaan over steeds duurdere medicijnen die de markt bestormen.

Hollandse Zaken gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Genezing
De medicijnen zijn veelbelovend en bieden hoop op genezing, maar tegen welke prijs - en wie wil dat betalen? Het farmaceutische bedrijf Novartis Nederland vraagt bijvoorbeeld bijna twee miljoen euro voor een nieuwe medicijn tegen de zeldzame spierziekte SMA. Daarmee heeft het middel Zolgensma de twijfelachtige eer het duurste medicijn ooit te zijn.

Kinderen
Om het probleem een gezicht te geven krijgen we in Hollandse Zaken het verhaal van twee kinderen te zien, voor wie de behandeling met Zolgensma van levensbelang is. De één leeft inmiddels nog dankzij een eenmalig infuus van een uur, voor de ander is een crowdfunding-actie begonnen om de benodigde twee miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Hollandse Zaken is elke zaterdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hollandse Zaken terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 17 juli in Hollandse Zaken: wat is de prijs van een mensenleven? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV