Vanavond op tv: TV Monument Special over Peter R. de Vries, miniserie The Hunting

Vanavond op tv: TV Monument Special over Peter R. de Vries, miniserie The Hunting
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 16 juli

Kijktip :

Vanavond is op NPO 1 een speciale aflevering van TV Monument over de gisteren overleden Peter R. de Vries te zien. Verder onder meer de nieuwe miniserie The Hunting. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 16 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live Formule 1: kwalificatie sprintrace GP Groot-Brittannië

Ziggo Sport
18:15 uur

Voorbeschouwing en om 19:00 uur live verslag van de kwalificatie voor de sprintrace van de GP van Groot-Brittannië op Silverstone. De sprintrace is een nieuwe element dat dit Formule 1-weekend wordt uitgeprobeerd. Die korte race op zaterdag is bepalend voor de startvolgorde van de race op zondag. Alle coureurs rijden op zaterdag 100 km, zonder verplichte pitstops. De top drie wint punten (3, 2 en 1) voor het wereldkampioenschap.


Reizen Waes: Groenland

NPO 3
20:25 uur

In deze aflevering van Reizen Waes gaat Tom Waes naar Groenland, officieel nog altijd een deel van Denemarken. Het eiland is twee miljoen vierkante kilometer groot. Niet minder dan 85% ervan is bedekt met een dikke ijsmassa, maar er wonen toch zo'n 56 duizend mensen. Wie zijn dat? Hoe is het leven daar? Hoewel hij 100% gekant is tegen de commerciële zeehondenjacht is, gaat Tom toch met de Inuit mee op jacht.


TV Monument special: Peter R. de Vries

NPO 1
20:30 uur

Omroep MAX zendt vanavond naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries de TV Monument Special: Peter R. de Vries uit. Het is, achteraf gezien, het laatste interview dat Peter zal geven. De aanleiding van het interview is het nog niet uitgezonden vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend, waarin Han Peekel met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt. Het laatste interview met Peter R. de Vries vond plaats op vrijdag 25 juni 2021.


Start herhalingen: Code van Coppens

SBS 6
20:30 uur

Vanaf vanavond herhaalt SBS6 de spelshow Code van Coppens: de wraak van de Belgen, waarin twee duo's van bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in een humoristische en zenuwslopende escaperoom-opdracht. In de eerste opdracht krijgen de duo's Leo Alkemade & Dennis Weening en Klaas van der Eerden & Fien Vermeulen de opdracht om een kostbare diamanten ring stelen na te zijn ontsnapt uit een gevangenentransport.


Avonturenfilm: Cast Away

Spike
20:30 uur

Op Spike is vanavond de prachtige en aangrijpene avonturenfilm Cast Away te zien, met Hollywoodster Tom Hanks in de hoofdrol. Als er iemand is die weet hoe je een pakketje ergens op tijd moet krijgen, is het FedEx specialist Chuck Noland. Aan zijn zorgvuldig geplande leven komt een abrupt einde, als hij na een vliegtuigongeluk aanspoelt op een onbewoond eiland.


Westernfilm: The Good, the Bad and the Ugly

Canvas
21:35 uur

Canvas kiest in de reeks kwaliteitsfilms die het deze zomer uitzendt vanavond voor de legendarische western The Good, the Bad and the Ugly. Joe en Tuco sluiten een deal: Joe levert de gezochte Tuco af bij de sheriff, strijkt een hoge premie op en zal Tuco vervolgens redden van de strop. Wanneer ze kennismaken met gangster Setenza wordt de inzet nog groter. Samen gaan ze op zoek naar een geldkist met 200.000 dollar die verborgen zou zijn op een kerkhof.


Nieuw: Diana's Decades

NPO 2
22:10 uur

De komende drie vrijdagen is de driedelige documentaireserie Diana's Decades over het leven van prinses Diana in de jaren 70, 80 en 90 rond 22:10 uur te zien op NPO 2. De eerste tien jaar van het leven in de schijnwerpers van Diana begint met de kennismaking als verlegen vriendin van de Britse kroonprins Charles. Door haar huwelijk met Charles zien we Diana transformeren in een moderne prinses, die binnen het Britse koninklijk huis en het land bewondering weet af te dwingen.


Nieuw: The Hunting

NPO 2
23:10 uur

Vanaf vanavond is de Australische miniserie The Hunting vier vrijdagen rond 23:05 uur te zien op NPO 2. De serie speelt zich af in de moderne multiculturele Australische samenleving, waarin het rondsturen van seksueel expliciete filmpjes op mobiele telefoons veel problemen oplevert voor alle betrokkenen.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV