Oscargenomineerd Turks drama Mustang zaterdag te zien op Canvas

Oscargenomineerd Turks drama Mustang zaterdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Zaterdagavond is er opnieuw een prachtige kwaliteitsfilm te zien op de Vlaamse zender Canvas. Dit keer is gekozen voor het arthouse-drama Mustang, van regisseur Deniz Gamze Ergüven. Je kunt Mustang streamen via Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het begin van de zomer in Turkije. In een rustig dorp in het noorden wandelen Lale (gespeeld door Güneş Şensoy) en haar vier zussen van school naar huis en spelen ze onschuldig met een aantal jongens. De immoraliteit van het spel zorgt voor een schandaal dat onverwachte consequenties heeft. Hun huis verandert geleidelijk in een gevangenis. School wordt vervangen door huishoudelijk werk en er volgen huwelijken...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Turkse films worden nog weleens hopeloos over het hoofd gezien door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences; zo werd er nog nooit een film genomineerd van de vermaarde Turkse filmmaker Nuri Bilge Ceylan. Begin 2016 was er echter reden tot vreugde, want toen werd Mustang de eerste Turks gesproken film die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. De prijs ging uiteindelijk echter naar het Hongaarse Son of Saul.

Mustang (2015) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 17 juli om 22.30 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 97 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Oscargenomineerd Turks drama Mustang zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV