Nieuw seizoen Zomergasten begint zondag met Floris Alkemade

Nieuw seizoen Zomergasten begint zondag met Floris Alkemade
Architect en Rijksbouwmeester

Kijktip :

Vanaf zondag 18 juli is er weer een nieuw seizoen van Zomergasten te zien. In de zes afleveringen stellen de gasten hun favoriete tv-avond samen, met bijzondere verhalen bij de gekozen fragmenten. Janine Abbring keert terug als presentatrice.

Zomergasten gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Rijksbouwmeester
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade te gast. Hij probeert met zijn avondvullende interview en de fragmenten die hij heeft meegenomen een soort verlangen naar de toekomst op te wekken. Alkemade gaat in op de vele grote vragen die we op ons afgevuurd krijgen - die grotendeels ruimtelijke vragen zijn.

Klimaatverandering
Klimaatverandering, de stijgende zeespiegel, de energietransitie, voedselproductie en woningbouw, het heeft allemaal gevolgen voor de ruimtelijke ordening. Hoe kunnen we ons leven zo inrichten dat we niet langer een spoor van verwoesting achterlaten? De avond wordt afgesloten met een door Alkemade gekozen film: Stalker (1979) van Andrei Tarkovsky.

Het nieuwe seizoen van Zomergasten is vanaf zondag 18 juli wekelijks om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Zomergasten begint zondag met Floris Alkemade of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier