Zondag in Andere Tijden Sport: Ada Kok blikt terug op Olympische Spelen van 1968

Zondag in Andere Tijden Sport: Ada Kok blikt terug op Olympische Spelen van 1968
Torenhoge favoriet beleeft desastreuze Spelen

Kijktip :

Zondag 18 juli is er weer een nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport te zien op NPO 1. Deze keer gaan we terug naar de Olympische Spelen van 1968 in Mexico. Daar is Ada Kok de torenhoge favoriet voor het goud op de vlinderslag.

Andere Tijden Sport gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

De beste
Ada Kok reist in 1968 als de woman to beat af naar Mexico. Ze is al jaren onbetwist de beste op het onderdeel vlinderslag en dus wordt er niets minder dan een gouden medaille van haar verwacht. De hoogwaardigheidsbekleders staan zelfs al met de bloemen in de hand op de tribune, waar ze toeschouwers zijn bij de finale op de 100 meter.

Huilend
Verlamd door de druk en de strenge regels in het zwemteam haalt Kok niet eens een medaille: ze wordt vierde en staat huilend onder de douche, zonder iemand om haar te troosten. De beste vlinderslagzwemster van haar generatie heeft vervolgens nog één kans op goud, bij de 200 meter - een nieuw onderdeel bij de vrouwen. Ze besluit zich van niemand wat aan te trekken en het op haar eigen manier te doen.

Andere Tijden Sport is elke zondag rond 22.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Andere Tijden Sport: Ada Kok blikt terug op Olympische Spelen van 1968 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier