Vanavond op tv: BEAT ME, Hollandse Zaken: de prijs van een mensenleven en meer

Vanavond op tv: BEAT ME, Hollandse Zaken: de prijs van een mensenleven en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 juli

Kijktip :

Benieuwd naar wat er vanavond op televisie is? Wij zetten een aantal aanraders voor je op een rijtje. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het muziekprogramma BEAT ME, waarin vijf kandidaten strijden voor 50 duizend euro. Ook gaat er een nieuw seizoen van Het echte leven in de dierentuin van start of kun je kijken naar Hollandse Zaken: prijs van een mensenleven. Dat een meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

BEAT ME, The Five Knock-Outs: uitdagers in de ring

SBS 6
20:30 uur

Na de eerste aflevering een week geleden zitten er vijf kandidaten in de race voor 50 duizend euro. Zij wonnen vorige week het eerste gevecht en zijn nu ieder 1000 euro waard. Vanavond betreden vijf uitdagers de ring. Een loting bepaalt wie van de uitdagers als eerste een van de winnaars van vorige week mag uitdagen. De wisselende, driekoppige vakjury én een publieksjury bepalen wie er wint, maar voor de uitslag bekendgemaakt wordt, staat de winnaar van vorige week voor de keus: stapt hij uit met het bedrag dat hij nu waard is, in dit geval 1000 euro, of wacht hij de uitslag af? Bij winst is hij volgende week 2500 euro waard, bij verlies neemt de uitdager zijn plek in de show in. Hij zal dan volgende week 1000 euro waard zijn. Zingt een kandidaat zes afleveringen achter elkaar zijn tegenstander knock-out? Dan gaat hij naar huis met de hoofdprijs van 50 duizend euro.


Terug: Het echte leven in de dierentuin

NPO 1
20:30 uur

Het echte leven in de dierentuin is terug met een nieuw seizoen, vanuit een andere locatie en met nieuwe verhalen en hoofdrolspelers. De verborgen camera's leggen dit seizoen het dierenleven in Diergaarde Blijdorp vast. Het resultaat is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1. De gepassioneerde verzorgers vertellen wat hun dieren dag en nacht beleven en wat dat betekent. De camera's volgen de avonturen van zilverrug Bokito en tapir Tygo die voor het eerst van zijn leven een vruchtbaar vrouwtje ontmoet. Zwarte neushoorn Naima zet een nieuw jong op de wereld, net als Aziatische olifant Bangka. En de gevaarlijke Komodovaranen Festus en Odin blijken ook een romantische kant te hebben.


Hollandse Zaken: prijs van mensenleven

NPO 2
20:35 uur

Hollandse Zaken vraagt zich vanavond af: wat is een mensenleven waard. Er is een beladen discussie over de groeiende groep veelbelovende maar ook peperdure medicijnen die de komende jaren op de markt gaat komen. Hoop op genezing, maar tot welke prijs kunnen en willen we dat betalen? Zo vraagt het farmaceutische bedrijf Novartis Nederland bijna 2 miljoen euro voor een nieuw medicijn tegen de zeldzame spierziekte SMA. Het middel Zolgensma is daarmee het duurste medicijn ooit. In Hollandse Zaken het verhaal van twee kinderen voor wie de behandeling met Zolgensma van levensbelang is. De één leeft inmiddels nog dankzij een eenmalig infuus van een uur en voor de ander is een crowdfunding-actie begonnen om de 2 miljoen euro op tafel te kunnen leggen.


Cabaret: Pieter Derks - Zo Goed Als Nieuw

NPO 1
22:15 uur

Registratie van de theatershow Zo Goed Als Nieuw' van cabaretier Pieter Derks. Pieter Derks' voorstelling 'Zo Goed Als Nieuw' is vriendelijk van toon, maar zit vol scherpe grappen en confronterende vragen. Hij plaatst de wereld in andere verhoudingen, kijkt vooruit en om zich heen, naar hoe de mens steeds maar weer dingen verzint, en besluit ze serieus te nemen en er uiteindelijk in te geloven. Tot het misgaat. Het komt allemaal langs in een vlot en vrolijk tempo.


Filmdrama: Mustang

Canvas
22:30 uur

Drama van Deniz Gamze Ergüven


Muziek: Simple Minds - Acoustic in Concert

NPO 3
23:05 uur

Registratie van een intiem, akoestisch concert van The Simple Minds uit 2017. De Schotse newwaveband die in de jaren 80 zijn hoogtijdagen vierde, staat op het podium in The Hackney Empire in Londen. Daar voert de band een akoestische set uit van de vele hits uit hun illustere carrière. Tijdens dit intieme concert vervangen de rockers uit Glasgow synthesizers door gitaren, waarbij uitgeklede en opnieuw bedachte versies van hun klassieke nummers, zoals Don't you (Forget about me) ten gehore worden gebracht.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: BEAT ME, Hollandse Zaken: de prijs van een mensenleven en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV