Vanavond op tv: Zomergasten: Floris Alkemade, tv-première De belofte van Pisa en meer

Vanavond op tv: Zomergasten: Floris Alkemade, tv-première De belofte van Pisa en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 18 juli

Kijktip :

Vanavond gaan er een aantal nieuwe programma's van start. Zo kun je kijken naar een nieuwe reeks van Zomergasten, met als eerste gast Floris Alkemade. Ook kun je kijken naar michael Palin - Travels of a lifetime waarin wereldreizigers Michael Palin terugblikt op de reisprogramma's die hij maakte. Meer zin in een film? Kijk dan naar de tv-première van De belofte van Pisa. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 18 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Michael Palin - Travels of a lifetime

Canvas
20:10 uur

De Engelse acteur en wereldreiziger Michael Palin blikt de komende weken terug op de reisprogramma's die hij maakte. Elke zondag om 20:10 uur op de Vlaamse zender Canvas. In de eerste aflevering komen we te weten hoe ex-Monty Python-komiek Michael Palin een toevallige reiziger werd toen hij inging op het aanbod van de BBC om de wereld rond te reizen in de voetsporen van Phileas Fogg. Wist hij veel dat de reeks het grootste succes van zijn carrière zou worden en voor een evolutie zou zorgen in de wereld van de reisprogramma's op tv. Het leidde tot dertig jaar vol avonturen in opeenvolgende reeksen zoals 'Pole to Pole' en 'Full Circle'. Te zien is hoe Michael tijdens zijn reis door het Midden-Oosten, India en China verslaafd wordt aan reizen.


Tv-première: De belofte van Pisa

NPO 3
20:20 uur

Sam, een Marokkaanse jongen uit Amsterdam-West, wordt toegelaten tot het prestigieuze Muziek Lyceum Zuid. Bij ijssalon Pisa belooft hij zijn oudere broer Sol plechtig dat hij niet zal afhaken en zal slagen voor zijn eindexamen. Sol belooft op zijn beurt om Sam met al zijn schoolwerk en muziekrepetities te helpen. Maar Sol wordt gearresteerd voor een overval en verdwijnt voor jaren achter de tralies. Terwijl zijn broer vast zit, moet Sam op eigen kracht de belofte van Pisa gestand doen.

Zomergasten: Floris Alkemade

NPO 2
20:20 uur

Vanavond start een nieuwe reeks van Zomergasten, het avondvullende interviewprogramma waarin Janine Abbring iemand ontvangt die zijn of haar favoriete tv-avond samenstelt, afgewisseld met gesprekken. Elke zondag om 20:15 uur op NPO 2. In de eerste aflevering is architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade te gast. Hij hoopt dat deze avond een soort verlangen naar de toekomst opwekt. Alle grote vragen die we op ons afgevuurd krijgen, zijn voor een groot deel ruimtelijke vragen: klimaatverandering, de stijgende zeespiegel, de energietransitie, voedselproductie, woningbouw. Hoe kunnen we ons leven zó inrichten dat we niet langer een spoor van verwoesting achterlaten? In essentie is het geen technische vraag, maar een culturele en maatschappelijke vraag die aan onze verbeeldingskracht gesteld wordt.


Klassiekers met Kleinsma: Stef Bos

NPO 1
21:10 uur

In deze aflevering van Klassiekers met Kleinsma ontvangt Simone Kleinsma Stef Bos. Samen bespreken ze de allermooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is. Stef is zelf liedjesschrijver met een enorme staat van dienst. Wie hebben hem geïnspireerd, door welk liedje werd hij geraakt en wat maakt een liedje zo goed? Stef vertelt het Simone in een uitgebreid, intiem gesprek.
Onder anderen Herman van Veen, Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Diggy Dex komen voorbij. Ook vertelt Stef dat hij dol is op het levenslied. Hij heeft veel bewondering voor Frans Bauer. Ook wordt er gezongen. Met het lied Zanger zonder meer brengt Stef een eerbetoon aan Johan Verminnen. En het gesprek wordt door Simone afgesloten met een nummer van Toon Hermans: Ik heb dit lied al honderd maal gezongen.


Andere Tijden Sport: Ada Kok

NPO 1
22:00 uur

Deze week gaat Andere Tijden Sport terug naar de Olympische Spelen van 1968 in Mexico. Zwemster Ada Kok is daar de torenhoge favoriet om goud te winnen op de vlinderslag. Kok is al jaren onbetwist de beste op dit onderdeel. Op de tribune kijken de hoogwaardigheidsbekleders met de bloemen al in de hand naar de 100-meterfinale. Verlamd door de druk en de strenge regels in het zwemteam haalt Ada niet eens een medaille, ze wordt vierde. Ze staat huilend onder de douche. Er is niemand om haar te troosten. De beste vlinderslagzwemster van haar generatie heeft nog één kans op goud, de 200 meter, een nieuw nummer bij de vrouwen. Ze besluit zich van niemand meer wat aan te trekken en het vanaf dan op háár manier te doen.


NPO 2
23:30 uur

Russisch drama. Een schrijver en een wetenschapper betreden onder leiding van de gids Stalker een Verboden Zone. Voortdurend bedreigd door zichtbare en onzichtbare gevaren proberen de drie mannen een in de zone gelegen mysterieuze kamer te bereiken. Deze kamer kan de innigste wensen en de vurigste verlangens in vervulling doen gaan.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Zomergasten: Floris Alkemade, tv-première De belofte van Pisa en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV