Vanavond op tv: nieuwe dramaserie Swanenburg, nieuw seizoen Meer dan goud

Vanavond op tv: nieuwe dramaserie Swanenburg, nieuw seizoen Meer dan goud
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 19 juli

Kijktip :

Vanavond komt NPO 1 met nieuwe én terugkerende programma's. De avond begint met een nieuw seizoen van Meer dan goud, later op de avond gevolgd door de nieuwe dramaserie Swanenburg. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 19 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Meer dan goud

NPO 1
19:00 uur

In een nieuw seizoen van Meer dan goud praten voormalig topsporters openhartig over unieke prestaties, zwaarbevochten overwinningen en ontroerende gebeurtenissen. De oud-topsporters die meedoen zijn Danny Blind, Maartje Paumen, Annemarie Verstappen, Michel Mulder, Edith Bosch en Hennie Kuiper. In de eerste aflevering vertelt Danny Blind hoe zijn ontwikkeling van schuchtere Zeeuw naar zelfverzekerde Amsterdammer niet zonder slag of stoot is gegaan.


Nieuw: Wandelhart

NPO 2
19:20 uur

In de week waarin normaal gesproken de Vierdaagse plaatsvindt, lopen Harm Edens en Joris Linssen dwars door de provincie Gelderland in het nieuwe programma Wandelhart. Harm en Joris tekenen de mooiste verhalen op over gastvrijheid, pijn en verbroedering. Naast de bekende plaatsen van het grootste wandelevenement ter wereld, komen ook andere wandeletappes aan bod.


Historische film: Braveheart

NET 5
20:30 uur

Net5 zendt vanavond de historische dramafilm Braveheart uit. William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden tijdens een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest, begint hij aan zijn strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.


Nieuw: Swanenburg

NPO 1
21:30 uur

De komende weken is de nieuwe dramaserie Swanenburg elke maandag tot en met donderdag om 21:30 uur te zien op NPO 1. Het twintig aflevering tellende familiedrama gaat over de rijke familie Praal. De familie heeft weinig tegenwind gekend in het leven. Zoals in elke familie spelen de gebruikelijke ups-and-downs, maar dat staat hun onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit voor elkaar nooit in de weg. Tot blijkt dat er een gevaarlijk spel gespeeld wordt. Hoe ver ga je voor je familie als blijkt dat je familie je verraadt?


Docu: Voor jou wil ik zijn

NPO 2
22:10 uur

De documentaire Voor jou wil ik zijn gaat over mantelzorger Janine, die een bijzondere band heeft met haar verstandelijk beperkte broer. Corona zorgt voor een onverwachte verrassing. Janine is één van de meer dan vier miljoen Nederlanders die structureel mantelzorg verlenen. In haar geval intensief en gecompliceerd. Albert-Jan leeft in zijn eigen wereld en kan niet praten. Daarom moet Janine regelmatig belangrijke beslissingen nemen zonder precies te weten wat er in hem omgaat. Dat maakt haar vaak onzeker, want hoe weet ze of ze het goed genoeg doet?


Nieuw: Gösta

NPO 3
23:10 uur

In de Zweedse komische dramaserie Gösta krijgt kinderpsycholoog Gösta zijn eerste baan krijgt op het platteland. Hij wil de aardigste persoon ter wereld zijn en helpt iedereen die hij ontmoet. Soms gaat het goed, maar niet altijd. Hij huurt een huisje in het bos, en verleent ook nog tijdelijk onderdak aan een Syrische vluchteling. Het wordt een dag met bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Zijn vriendin weet een fikse teleurstelling in iets moois om te zetten.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuwe dramaserie Swanenburg, nieuw seizoen Meer dan goud of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier