Documentaireserie Kinderen van het verzet begint woensdag op Canvas

Documentaireserie Kinderen van het verzet begint woensdag op Canvas
Getuigen vertellen over verzetsdaden van ouders

Kijktip :

Vanaf dinsdag 20 juli is de documentaireserie Kinderen van het verzet weer te zien op Canvas. Deze was eerder al te zien in verband met het 75-jarig jubileum van de Belgische bevrijding. In Kinderen van het verzet vertellen dertien ooggetuigen over de verzetsdaden van hun ouders.

Erfenis
Hoe heeft de erfenis van de Tweede Wereldoorlog het leven van deze verzetskinderen bepaald, soms tot op de dag van vandaag? Ze onthullen hoe ze soms zelf betrokken werden bij de daden van hun ouders, over het verlies en de pijn, de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma's. In een tijd van extremisme en polarisering uiten sommigen hun zorgen over de toekomst en hameren ze op het belang van de herinnering.

Zwijgen
In de eerste aflevering maken we kennis met de getuigen, die voor het eerst vertellen over hun ouders en de oorlogsperiode - die ze zich nog levendig herinneren. Waarom gingen hun ouders in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? De kinderen weten nog precies hoe ze moesten zwijgen over wat ze thuis zagen en hoorden, en hoe bang ze waren dat de verzetsdaden van vader of moeder zouden worden ontdekt. Sommigen zagen hun ouders nooit terugkeren uit de Duitse gevangenschap.

De documentaireserie Kinderen van het verzet is vanaf dinsdag 20 juli wekelijks rond 21.30 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaireserie Kinderen van het verzet begint woensdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier