Muziekreeks Het beste van... de jaren 80 gaat woensdag van start op NPO 3

Muziekreeks Het beste van... de jaren 80 gaat woensdag van start op NPO 3
Terug naar magische muziekjaren

Kijktip :

Deze zomer is er veel aandacht voor de muziek uit de jaren tachtig op NPO 3. De komende woensdagen vertellen BN'ers in Het beste van... de jaren 80 over hun favoriete artiesten en liedjes, hun herinneringen en de grootste trends van de 'eighties'.

Het beste van... de jaren 80 aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

EK-winst
Bij de jaren tachtig gaan de herinneringen al gauw terug naar de jaren van "Geen woning, geen kroning", de inhuldiging van koningin Beatrix, de walkman, rollerskates, de Rubik's Cube en de EK-winst van het Nederlands elftal. Het was een tijd waarin het normaal was om topless te zonnen, op vakantie naar Frankrijk te gaan met de kaart op schoot en achteraf foto's te laten ontwikkelen - waar er vaak maar een paar van waren gelukt.

Madonna en Michael Jackson
Het waren echter ook magische muziekjaren, waarin supersterren als Madonna en Michael Jackson overal ter wereld succes hadden. Onder anderen Giel Beelen, Karin Bloemen, Henny Huisman en Erik de Zwart vertellen over de grootste hits uit die tijd. Want wat een fantastische muziek werd er toen gemaakt: Prince, Bruce Springsteen, U2, Van Halen, Billy Joel, The Police, Phil Collins, Guns N' Roses, Janet Jackson, George Michael, Whitney Houston, Dire Straits... de ene na de andere grote artiest scoorde hits.

Het beste van... de jaren 80 is vanaf woensdag 21 juli wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Het beste van... de jaren 80 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Muziekreeks Het beste van... de jaren 80 gaat woensdag van start op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier