Muziekprogramma Blokhuis Extra: de jaren 80 start woensdag op NPO 3

Muziekprogramma Blokhuis Extra: de jaren 80 start woensdag op NPO 3
Leo Blokhuis brengt allerlei artiesten voor het voetlicht

Kijktip :

Na de muziekspecials van Het beste van... de jaren 80 is de komende weken ook het programma Blokhuis Extra: de jaren 80 te zien op NPO 3. Popprofessor Leo Blokhuis neemt zes weken lang een duik in de muziek van de jaren tachtig.

Blokhuis Extra: de jaren 80 gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Synthpop en stadionrock
De jaren tachtig werden getypeerd door een brede variëteit aan genres. Het waren de jaren van de synthpop, stadionrock en Nederpop, maar het was ook het decennium waarin de hiphop groot werd. Natuurlijk kennen we allemaal supersterren als Madonna, Prince en Michael Jackson, wiens Thriller hét album van de eighties is. Leo Blokhuis maakt in speciale afleveringen van Blokhuis Extra muziekreportages, vintage clips en petite histoires.

Kim Wilde en Mark King
Blokhuis beschikt hierbij over het rijkgevulde beeldarchief van de Top 2000 a gogo en de Nacht van de Popmuziek. In de eerste aflevering ontmoet Blokhuis twee Britse fenomenen. Kim Wilde vertelt het verhaal achter haar synthpop-lijflied 'Kids in America' (1981) en de legendarische bassist Mark King praat ons bij over de allereerste hit van zijn band Level 42: 'Love Games', ook uitgebracht in 1981.

Blokhuis Extra: de jaren 80 is vanaf woensdag 21 juli wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Blokhuis Extra: de jaren 80 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Muziekprogramma Blokhuis Extra: de jaren 80 start woensdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier