Magistrale filmklassieker Taxi Driver zie je woensdag op Canvas

Magistrale filmklassieker Taxi Driver zie je woensdag op Canvas
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

Martin Scorsese, één van de beste regisseurs uit de filmgeschiedenis, heeft een lange carrière van vele meesterwerken achter de rug. In 1976 bereikte hij voor het eerst een groot publiek met het magistrale filmdrama Taxi Driver. Deze klassieker is woensdag te zien op Canvas en je kunt Taxi Driver streamen via Amazon Prime en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Vietnamveteraan en taxichauffeur Travis Bickle kan niet slapen. Hij vindt het geen probleem om nachtdiensten te draaien en accepteert ook ritten naar de ruigste buurten. Door de ramen van zijn taxi ziet hij het verloederde New York van de jaren zeventig. Travis is een eenzame man die geobsedeerd is door pornografie en geweld. Zijn leven gaat steeds verder neerwaarts, en hij verliest zichzelf langzaam in zijn paranoia. Hij raakt steeds verder geïrriteerd door het tuig dat er 's nachts over straat loopt, en het is kwestie van tijd totdat deze bom barst en Travis in actie moet komen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Op moderne ogen komt Taxi Driver wellicht wat traag over, maar de ongekende kwaliteit van dit meesterwerk staat buiten kijf. Scorsese zuigt je helemaal mee in de verknipte geest van Travis Bickle, op fenomenale wijze vertolkt door Robert De Niro. We kijken met hem mee naar New York en zien inderdaad een smerige, vervallen stad - waardoor je bijna met Travis meegaat in zijn gestoorde denkbeelden. De geweldsexplosie die volgt maakt nog altijd grote indruk, net als het ijzersterke script van Paul Schrader. Een echte klassieker.

Cast
Naast Robert De Niro (The Irishman) en Jodie Foster (The Silence of the Lambs) zijn ook Cybill Shepherd (She's Funny That Way) en Harvey Keitel (Pulp Fiction) te zien in Taxi Driver. Deze film is geregisseerd door Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street).

Taxi Driver (1976) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op woensdag 21 juli om 21.00 uur te zien op Canvas. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 114 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Magistrale filmklassieker Taxi Driver zie je woensdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV