Schitterend romantisch drama Cold War vrijdagnacht te zien op NPO 2

Schitterend romantisch drama Cold War vrijdagnacht te zien op NPO 2
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Wie vrijdagavond één van de beste Europese films van de laatste jaren wil zien, moet lang opblijven. Pas na middernacht zendt NPO 2 het schitterende romantische drama Cold War uit, dat het opblijven echter meer dan waard is. Je kunt Cold War streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Cold War speelt zich af in de jaren vijftig, ten tijde van de Koude Oorlog, en vertelt het verhaal van de onmogelijke, gepassioneerde relatie tussen Wiktor Warski en Zuzanna "Zula" Lichón. Wiktor is regisseur, pianist en componist en begint een zang- en volksdansgroep. Daar wordt hij verliefd op zangeres Zula. Hun wegen scheiden als Wiktor in vanuit Oost-Berlijn naar de Westerse wereld vlucht. Vinden de geliefden elkaar ooit nog terug?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De stunt was groot toen het Poolse drama Cold War begin 2019 werd genomineerd voor maar liefst drie Oscars. Naast een vanzelfsprekende nominatie in de categorie Beste Internationale Film dong de film ook mee naar de prijzen voor Beste Regie (Pawel Pawlikowski) en Beste Cinematografie. Helaas won Cold War geen enkel beeldje, maar dat neemt niets weg van de enorme kracht die dit liefdesverhaal bevat. De film is gemaakt in stemmig zwart-wit, maar elk shot is een plaatje. Het aangrijpende scenario en de prachtige vertolkingen doen de rest.

Cold War (2018) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 10 september om 00.25 uur te zien op NPO 2. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 89 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterend romantisch drama Cold War vrijdagnacht te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV