Schitterend romantisch drama Cold War donderdag te zien op Canvas

Schitterend romantisch drama Cold War donderdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Canvas blijft de filmliefhebber maar verwennen met fantastisch mooie films, variërend van Hollywoodklassiekers tot Europese arthouse. Donderdag is het prachtige romantische drama Cold War te zien op de Vlaamse zender. Je kunt Cold War streamen via Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Cold War speelt zich af in de jaren vijftig, ten tijde van de Koude Oorlog, en vertelt het verhaal van de onmogelijke, gepassioneerde relatie tussen Wiktor Warski en Zuzanna "Zula" Lichón. Wiktor is regisseur, pianist en componist en begint een zang- en volksdansgroep. Daar wordt hij verliefd op zangeres Zula. Hun wegen scheiden als Wiktor in vanuit Oost-Berlijn naar de Westerse wereld vlucht. Vinden de geliefden elkaar ooit nog terug?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De stunt was groot toen het Poolse drama Cold War begin 2019 werd genomineerd voor maar liefst drie Oscars. Naast een vanzelfsprekende nominatie in de categorie Beste Internationale Film dong de film ook mee naar de prijzen voor Beste Regie (Pawel Pawlikowski) en Beste Cinematografie. Helaas won Cold War geen enkel beeldje, maar dat neemt niets weg van de enorme kracht die dit liefdesverhaal bevat. De film is gemaakt in stemmig zwart-wit, maar elk shot is een plaatje. Het aangrijpende scenario en de prachtige vertolkingen doen de rest.

Cold War (2018) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op donderdag 22 juli om 21.15 uur te zien op Canvas. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 89 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterend romantisch drama Cold War donderdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier