Woensdag in Op1: Eppo van Nispen tot Sevenaer over de vroege jaren van Peter R. de Vries

Woensdag in Op1: Eppo van Nispen tot Sevenaer over de vroege jaren van Peter R. de Vries
Dit zijn de gasten van woensdag 21 juli

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 21 juli

  • Vanmorgen zijn de deuren van Koninklijk Theater Carré geopend voor iedereen die afscheid wil nemen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Al duizenden mensen bewezen hem een laatste eer. Voormalig collega van De Vries Eppo van Nispen tot Sevenaer deelt vanavond bij Op1 fragmenten van de vroege jaren van Peter, toen al een pionier in de misdaadjournalistiek. Singer-songwriter Michael Prins sluit de uitzending muzikaal af met ‘Het Jongenshart’, een nummer waar Peter R. zich in herkende.

  • Eén van de bekendste rabbijnen van Nederland, Rabbijn Evers, emigreert binnenkort naar Israël. Hij is ervan overtuigd dat de Messias zal komen en zegt dat hij in Europa steeds meer antisemitisme ervaart. Evers vertrekt naar de hoofdstad Jeruzalem om te laten zien dat hij niet bang is. Vanavond bij Op1 vertelt de rabbijn over zijn ervaringen en zijn besluit om Nederland te verlaten.

  • Zwemmend moesten eigenaren van de Heerlense Oliemolen het pand verlaten na de verwoestende overstromingen.Corriene en Paul Reesink werkten tientallen jaren om de Oliemolen om te toveren tot Bed & Breakfast. De schade is ongekend en de onzekerheid groot: het ziet er naar uit dat ze geen financiële steun van de overheid krijgen. Directeur van het Verbond voor Verzekeraars Geeke Feite weet hoe lastig het is om de miljoenenschade in Limburg te vergoeden. Vanavond zijn ze alle drie te gast bij Op1.

  • In Frankrijk, Engeland en Duitsland worden burgers onder druk gezet om zich te laten vaccineren. Hoe groot is de kans dat dat ook in Nederland gaat gebeuren en is deze coronacrisis groot genoeg om bepaalde rechten in te perken? We bespreken het vanavond in Op1 met Europa-correspondent Stefan de Vries, rechtsfilosoof Roland Pierik, politiek filosoof Josette Daemen en clubeigenaar Steven Vermaas.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Eppo van Nispen tot Sevenaer over de vroege jaren van Peter R. de Vries of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV