Tv-première: zomerse feelgoodfilm Mi Vida met Loes Luca zondag op NPO 3

Tv-première: zomerse feelgoodfilm Mi Vida met Loes Luca zondag op NPO 3
Schiedamse kapster Lou wil emigreren naar Zuid Spanje

Kijktip :

Op zondagavond 25 juli is de film Mi Vida te zien op NPO 3. Regisseur Norbert ter Hall (De belofte van Pisa) laat topactrice Loes Luca schitteren als een stralende zon in een Spaans avontuur, dat in 2020 bekroond werd met een Gouden Film Award (100.000 bezoekers). Je kunt Mi Vida streamen via Google Play en iTunes.

Hola, Huevo ruso, hasta mañana
Het verhaal gaat over de Schiedamse kapster Lou. Zij heeft haar leven lang voor anderen gezorgd. Tijdens een taalcursus in Andalusië wordt ze voor het eerst sinds lange tijd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens geconfronteerd. Haar strenge lerares Spaans moedigt haar aan een nieuw leven in Spanje te beginnen. De inmiddels volwassen kinderen van Lou zijn het daar absoluut niet mee eens.

Actrice Loes Luca en Anniek Pheifer in de film 'Mi Vida'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Het is heerlijk om de prachtige Rotterdamse actrice Loes Luca weer eens in actie te zien in een integere, warme en komische dramafilm. Mi Vida is een verhaal over dromen volgen, vriendschap, tegenslagen en familie. Het contrast tussen het terughoudende acteerwerk van Luca en de temperamentvolle Spaanse lerares (krachtig vertolkt door Elvira Mínguez) werkt zeer goed. Luca is hier op haar best en je leeft van het begin tot het einde mee met haar spannende reis door een nieuwe cultuur. Ook mag er gelachen worden in dit feelgooddrama, dat nooit uit de bocht schiet. Een sterke cast bewijst dat Mi Vida een verrassende maar vooral een zeer geslaagde Nederlandse film is. Vier sterren.

Cast
Naast Loes Luca (Baantjer: Het Begin) en Elvira Mínguez (Todos lo saben) zijn ook Anniek Pheifer (Bumperkleef) en Loïc Bellemans (Coureur) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Norbert ter Hall (De Belofte van Pisa).

Mi Vida is op zondag 25 juli om 20.20 uur te zien op NPO 3. Genre: Drama. Tijdsduur: 88 minuten. IMDb-score: 6,9.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV