Tweeluik Louis Theroux: Shooting Joe Exotic komende vrijdagen te zien op Canvas

Tweeluik Louis Theroux: Shooting Joe Exotic komende vrijdagen te zien op Canvas
Britse filmmaker ontrafelt Tiger King-legende

Kijktip :

Tien jaar geleden ontmoette de Britse documentairemaker Louis Theroux Joe Exotic voor het eerst. Inmiddels is Joe wereldberoemd vanwege de Netflix-serie Tiger King, maar hij zit ook in de federale gevangenis. Theroux onderzoekt hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Huurmoordcomplot
Hoe kon een dierenverzorger veranderen in een veroordeelde misdadiger? Joe Exotic is schuldig bevonden aan een huurmoordcomplot en meerdere aanklachten van dierenmishandeling. Door de Netflix-serie werd hij tegelijkertijd echter een mediafenomeen, en er is een goed gefinancierd campagneteam opgericht om een presidentieel pardon mogelijk te maken.

Familiegeschiedenis
Louis Theroux neemt een duik in de familiegeschiedenis van Joe Exotic en ontmoet oude vrienden om uit te zoeken waarom Joe uiteindelijk werd veroordeeld. De mengelmoes van misdaad, mediaspektakel en een dierenrechtencampagne resulteerde uiteindelijk in een 21ste-eeuwse fabel over een cowboy/cultleider, wiens kwetsbaarheid een bron van macht werd.

Het tweeluik Louis Theroux: Shooting Joe Exotic is op vrijdag 23 en vrijdag 30 juli rond 20.25 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tweeluik Louis Theroux: Shooting Joe Exotic komende vrijdagen te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV