Klassieker Titanic vrijdag te zien op Net5 in Vintage Love-filmmaand

Klassieker Titanic vrijdag te zien op Net5 in Vintage Love-filmmaand
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In 1997 verscheen één van de grootste kassuccessen uit de filmgeschiedenis in de bioscopen: Titanic, geregisseerd door de megalomane filmmaker James Cameron. Bijna 25 jaar later is het spektakelstuk nog altijd indrukwekkend. Vrijdag zie je 'm op Net5 en je kunt Titanic streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand op Gids.tv.

Het verhaal
Het is 1912 en het grootste schip dat ooit is gebouwd, de Titanic, staat op het punt van uitvaren in Southampton. Jack Dawson wint op het laatste moment een ticket met een kaartspel en is net op tijd aan boord. Op het schip ontvouwt zich een complete samenleving, van rijk tot arm. Als arbeider Jack verliefd wordt op de kakkerige Rose, lijkt het in eerste instantie een onmogelijke liefde. Langzaam maar zeker groeien de twee echter naar elkaar toe, maar dan heeft 'het onzinkbare schip' een fatale aanvaring met een ijsberg.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Een spektakelstuk van de bovenste plank mét een sterke romantische ondertoon, zo kunnen we Titanic het beste omschrijven. In de eerste helft van de film wordt de liefde van Jack en Rose uitgediept, maar als het schip eenmaal in aanvaring komt met de ijsberg gooit Cameron zijn film in de hoogste versnelling. Het script is in de tweede helft van de film nogal zwak: het beperkt zich vooral tot "Jack!" en "Rose!" Dat wordt echter goedgemaakt door de indrukwekkende special effects en de vaste hand van Cameron.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street) en Kate Winslet (Steve Jobs) zijn ook Billy Zane (Orlando), Frances Fisher (You're Not You) en Kathy Bates (Richard Jewell) te zien in Titanic. Deze film is geregisseerd door James Cameron (Avatar).

Titanic (1997) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 23 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 194 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Klassieker Titanic vrijdag te zien op Net5 in Vintage Love-filmmaand of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier