Zaterdag 24 juli in Hollandse Zaken: de overspannen huizenmarkt

Zaterdag 24 juli in Hollandse Zaken: de overspannen huizenmarkt
Nederland kampt met torenhoge huizenprijzen

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van Hollandse Zaken duiken we zaterdag (24 juli) in de torenhoge huizenprijzen in Nederland. De handel in bouwgrond is, naast de lage hypotheekrente en de opmars van beleggers, de oorzaak van de huidige woningcrisis.

Hollandse Zaken gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Merwedekanaalzone
De reportage van Hollandse Zaken focust zich op de Utrechtse Merwedekanaalzone. Niet ver van de Jaarbeurs, het station en de Utrechtse binnenstad wordt dit nieuwbouwproject het dichtstbebouwde stukje Nederland. Er zouden betaalbare woningen komen, maar de eerste koopprijzen blijken te variëren van 400.000 euro voor een klein appartement tot een miljoen; onbetaalbaar voor jonge gezinnen met gemiddelde lonen.

Projectontwikkelaars
Wat ging er precies mis? Hollandse Zaken ontdekte dat projectontwikkelaars met hun handel in grond een grote rol speelden in het opdrijven van de prijs - en dat het stadsbestuur hier niet tegen bestand was. In deze aflevering is er verder aandacht voor woningcoöperatie Overhoop, elders in de stad Utrecht. Hier gaat de maatschappelijke betekenis vóór het financieel rendement.

Hollandse Zaken is elke zaterdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hollandse Zaken terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 24 juli in Hollandse Zaken: de overspannen huizenmarkt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier