Recensie: In Old van regisseur M. Night Shyamalan is ouder worden een hel op aarde

Recensie: In Old van regisseur M. Night Shyamalan is ouder worden een hel op aarde
Misschien wel de grootste teleurstelling van het jaar

Film :

Vanaf 22 juli is de film Old te zien in de Nederlandse bioscopen. De verwachtingen zijn wederom weer hooggespannen voor de nieuwe productie van The Sixth Sense-regisseur M. Night Shyamalan. Maakt 'ie dat waar? Lees hier de filmrecensie van Old.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

It's only a matter of time
Het verhaal speelt zich af op een afgelegen en oogverblindend mooi eiland. Wanneer een groep jonge mensen een lijk op een strand vindt worden er een reeks mysterieuze gebeurtenissen in gang gezet. Langzaamaan beseft de groep dat er onnatuurlijke zaken aan de hand zijn, op een eiland waar vluchten bijna geen optie is.

Actrice Thomasin McKenzie en Alex Wolff in de film 'Old'

Beoordeling van Gids.tv: ★½
Deze film is gebaseerd op de striproman Sandcastle van Pierre Oscar Levy en Frederik Peeters. Als je fan bent van regisseur M. Night Shyamalan bent (de regisseur die zich onsterfelijk maakte met The Sixth Sense), kon je alleen maar enthousiast zijn als je de spannende en sfeervolle trailer van Old bekijkt. Maar: het gevoel van de meeste kijkers zal na de film zijn: eeuwig zonde en een grote tegenvaller. Mede door de slechte en rommelige dialogen en het bizarre verhaal waar je ongeduldig wacht op de waanzinnige plottwist waar M. Night bekend om staat. Of deze er komt, laten we in het midden. Shyamalan (die zelf ook een prominente rol speelt) slaat de plank met deze film volledig mis. De cast is prima, behalve moeder Prisca, gespeeld door Vicky Krieps (die door haar accent op een B-actrice lijkt). Helaas kan de cast niet voorkomen dat we allemaal oud en verlaten verzuipen in de zee. 1,5 ster.

Cast
Naast Vicky Krieps (Phantom Thread) en Gael García Bernal (Babel) zijn ook Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit), Alex Wolff (Hereditary) en Eliza Scanlen (Babyteeth) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door M. Night Shyamalan (Split).

Vanaf 22 juli 2021 is de film Old te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Thriller. Tijdsduur: 109 minuten. IMDb-score: 6,0.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: In Old van regisseur M. Night Shyamalan is ouder worden een hel op aarde of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier