Recensie: met Chernobyl 1986 brengt Netflix makkelijke rampenfilm vol Russische taboes

Recensie: met Chernobyl 1986 brengt Netflix makkelijke rampenfilm vol Russische taboes
Met Danila Kozlovsky uit de serie Vikings

Film :

Sinds 21 juli staat de film Chernobyl 1986 op Netflix. Veeg al het politieke gekonkel, de daders en ellende zorgvuldig onder het Russische vloerkleed en je hebt deze gelikte rampenfilm, die eigenlijk alleen maar mosterd na de maaltijd brengt. Lees hier de recensie van Chernobyl 1986.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Na zijn hereniging met een verloren liefde gaat brandweerman Alexey (Danila Kozlovsky) met pensioen om een nieuw leven te beginnen - maar de ramp in Tsjernobyl dompelt hem plotseling weer onder in groot gevaar.

Acteur Danila Kozlovsky en Oksana Akinsjina in de film 'Chernobyl 1986'

Lees hier de serierecensie van HBO-serie Chernobyl

Beoordeling van Gids.tv: ★½
Twee jaar geleden werd de HBO-serie Chernobyl een dikke hit. Bovendien werd de serie door critici geroemd om zijn realisme, sfeervolle sets en ijzersterke acteerwerk. Met een dikke IMDb-score van 9,4 maakte deze miniserie grote indruk. Regisseur en acteur Danila Kozlovsky heeft het lef om het verhaal nogmaals te vertellen in een simpele, dramatische actiethriller die alle Russische taboes zorgvuldig negeert. De Tsjernobyl-ramp was een enorme tragedie en dat wordt door de serie ook benadrukt, maar het geheel wordt hier neergezet als lelijke geschiedvervalsing. En dan werken de matige special effects en de overgedramatiseerde finale ook niet mee. Kortom: een vrij overbodige film. Anderhalve ster.

Cast
Naast Danila Kozlovsky (Hardcore Henry) en Oksana Akinshina (The Bourne Supremacy) is ook Filipp Avdeev (Leto) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Danila Kozlovsky (Vikings).

Vanaf 21 juli 2021 is de film Chernobyl 1986 te streamen op Netflix. Genre: Actie, Drama, Geschiedenis. IMDb-score: 4,5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: met Chernobyl 1986 brengt Netflix makkelijke rampenfilm vol Russische taboes of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV