Roxane van Iperen zondag te zien in tweede aflevering Zomergasten

Roxane van Iperen zondag te zien in tweede aflevering Zomergasten
Schrijfster stelt ideale tv-avond samen

Kijktip :

In de tweede aflevering van Zomergasten in 2021 ontvangt presentatrice schrijfster en jurist Roxane van Iperen (1976), die haar ideale televisieavond heeft samengesteld. Waar wil ze het over hebben in het avondvullende interview?

Zomergasten gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Strijd om de macht
Gedurende de avond staat de strijd om de macht centraal. Het gaat over de maffia, oorlog, de verhouding tussen politiek en bedrijfsleven en die tussen man en vrouw. Daarnaast wil Van Iperen praten over de mechanismen achter het vaststellen van goed en kwaad, schuld en onschuld, en hoe je mensen medeplichtig maakt aan hun eigen onderdrukking. Toch is er altijd sprake van veerkracht.

4 mei-lezing
In kunst, literatuur en spot ziet Van Iperen een vorm om structuren af te breken en nieuwe te laten ontstaan. Roxane van Iperen is naast een graag geziene talkshowgast ook auteur. Zo schreef ze dit jaar De genocidefax, het boekenweekessay, en hield ze de 4 mei-lezing getiteld 'Stemmen uit het diepe'. Van Iperen sluit de avond af met de film Das Weisse Band (Engelse titel: The White Ribbon) van Michael Haneke.

Zomergasten is elke zondag om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Roxane van Iperen zondag te zien in tweede aflevering Zomergasten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier