Zondag in Andere Tijden Sport: terug naar de gouden plak van Bart Brentjens

Zondag in Andere Tijden Sport: terug naar de gouden plak van Bart Brentjens
Treedt Mathieu van der Poel in zijn voetsporen?

Kijktip :

Het is de avond voor de mogelijke gouden mountainbikerace van Mathieu van der Poel. Dat vormt voor Andere Tijden Sport aanleiding om op zondag 25 juli terug te gaan naar de Olympische Spelen van 1996, toen Bart Brentjens goud won.

Andere Tijden Sport gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Limburg
Het zijn de vroege jaren negentig van de twintigste eeuw. Bart Brentjens, op dat moment wielrenner, ziet in zijn provincie Limburg voor het eerst in zijn leven een mountainbike. Hij is meteen verkocht: een mooiere sport bestaat er niet. Pedala in de natuur. Bart werkt samen met coach/zwager Gert-Jan Theunisse, schoonzus Lieske en vrouw Petra toe naar zijn grote doel.

Eerste gouden medaille
Bart wil namelijk de allereerste gouden medaille op het nieuwe Olympische onderdeel mountainbiken in de wacht slepen. De sport wordt in 1996, op de Olympische Spelen van Atlanta, geïntroduceerd. Het is een prachtig familieverhaal, en hopelijk krijgt Bart Brentjens in 2021 een opvolger: Mathieu van der Poel begint op maandag 26 juli om 08.00 uur aan zijn mogelijke gouden race.

Andere Tijden Sport is elke zondag rond 22.15 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Andere Tijden Sport: terug naar de gouden plak van Bart Brentjens of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier