Schokkend filmdrama Das weisse band is Zomergasten-film van Roxane van Iperen

Schokkend filmdrama Das weisse band is Zomergasten-film van Roxane van Iperen
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

Zondagavond (25 juli) is de tweede aflevering van Zomergasten te zien, met Roxane van Iperen. De schrijfster en jurist heeft als keuzefilm Das weisse band aangedragen, een schokkend drama van Michael Haneke dat laat zien hoe de Duitse generatie van na de Eerste Wereldoorlog de Tweede Wereldoorlog mogelijk maakte. Je kunt Das weisse band streamen via iTunes.

Het verhaal
Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig protestants Duits boerendorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in brand en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de huiveringwekkende incidenten, die steeds meer neigen naar rituele straffen. Zo komt hij steeds dichter bij een verschrikkelijk vermoeden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De Oostenrijkse regisseur Michael Haneke laat in veel films zien hoe het gewone leven toch bijzonder angstaanjagend en onheilspellend kan zijn. Hij slaagde daar ook in met Das weisse band, een schokkende film over de generatie Duitsers die na de Eerste Wereldoorlog binnen no-time uitgroeide tot een geradicaliseerde groep die de Tweede Wereldoorlog mogelijk maakte. Door het zwart-witcamerawerk en de framing van de shots doet Das weisse band bij vlagen bijzonder claustrofobisch aan, en Haneke weet bovendien veel spanning te creëren.

Das weisse band (2009) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zondag 25 juli om 23.30 uur te zien op NPO 2. Genre: drama, mysterie, thriller. Speelduur: 144 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schokkend filmdrama Das weisse band is Zomergasten-film van Roxane van Iperen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier