Documentaire Assassins over moord op Kim Jong-nam maandag te zien op NPO 2

Documentaire Assassins over moord op Kim Jong-nam maandag te zien op NPO 2
Wie vermoordde halfbroer van Noord-Koreaanse dictator?

Kijktip :

Maandagavond (26 juli) is op NPO 2 de documentaire Assassins te zien. Hierin wordt onderzocht wie in 2017 Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, vermoordde - midden in de drukke vertrekhal van de internationale luchthaven van Maleisië.

Assassins gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Jonge vrouwen
Het was een gedurfde en brutale moord, die door de beveiligingscamera's is vastgelegd. Daarop zijn twee jonge vrouwen zien, die Kim Jong-nam van achteren besluipen. Ze bedekken zijn ogen met hun handen, waarmee ze een dodelijk zenuwgas in zijn ogen aanbrengen. Razendsnel doet het gif zijn werk: een uur later is Kim Jong-nam dood.

Ingehuurd
Door de bewakingsbeelden kunnen de twee vrouwen snel worden geïdentificeerd en opgepakt, maar zij komen met een bizar verhaal. Ze zouden ingehuurd zijn om een videograp uit te halen en ze hadden geen idee waar dit toe zou leiden. De Maleisische regering zette de vrouwen gevangen en stelde hen terecht voor moord. Maar was is het echte verhaal van de moord op Kim Jong-nam?

De documentaire Assassins is op maandag 26 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de documentaire Assassins terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Assassins over moord op Kim Jong-nam maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV