Epische historische film Troy maandag te zien op Net5 in Vintage Love-maand

Epische historische film Troy maandag te zien op Net5 in Vintage Love-maand
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Na het enorme succes van Gladiator (2000) probeerden ook andere filmmakers de bioscopen te vullen met epische drama's uit de Griekse en Romeinse tijd. En hoewel Troy misschien niet het niveau van Gladiator heeft, is ook deze film weer meeslepend en enerverend. Je ziet 'm maandag op Net5 en je kunt Troy streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand op Gids.tv.

Het verhaal
De verboden liefde tussen de prins Paris van Troje en Helena, de Griekse koningin van Sparta, ontaardt in een grote oorlog die uiteindelijk het einde van een beschaving zou betekenen. Koning Menelaus van Sparta wil zijn echtgenote terug en krijgt steun van zijn machtige broer Agamemnon. Met de onafhankelijke krijger Achilles aan hun zijde beginnen de Griekse legers aan een tocht richting Troje om Helena terug te halen en de stad in de as te leggen. Troje wordt bewaakt door de sterke Hector. Als iemand hem kan verslaan, dan is het Achilles.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De grootste zwaktes van Troy zijn het tempo, dat zo nu en dan behoorlijk inzakt, en het op sommige punten behoorlijk matige script. Toch is deze epische film het bekijken meer dan waard. Hij is tot in de puntjes verzorgd, met indrukwekkende massascènes, prachtige sets en mooie kostuums. Ook de imposante sterrencast is een pluspunt; in kleine rollen kunnen we genieten van de bekende gezichten van Sean Bean, Brendan Gleeson, Rose Byrne en acteerlegendes Julie Christie en Peter O'Toole.

Cast
Naast Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Eric Bana (Lone Survivor) zijn ook Orlando Bloom (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) en Diane Kruger (Inglourious Basterds) te zien in Troy. Deze film is geregisseerd door Wolfgang Petersen (Das Boot).

Troy (2004) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op maandag 26 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, geschiedenis, romantiek. Speelduur: 163 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Epische historische film Troy maandag te zien op Net5 in Vintage Love-maand of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier