Vanavond op tv: Zomergasten: Roxanne van Iperen, Star Trek Picard en meer

Vanavond op tv: Zomergasten: Roxanne van Iperen, Star Trek Picard en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 25 juli

Kijktip :

Ook vanavond kun je weer kiezen uit een divers aanbod televisieprogramma's én films. Zo kun je kijken naar Zomergasten van Janine Abbring, waar deze week schrijver en jurist Roxanne van Iperen te gast is. Ook kun je kijken naar de Zomergastenfilm Das weisse Band of naar de serie Star Trek Picard. Dat en meer!Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 25 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Star Trek Picard

Veronica
20:00 uur

In deze nieuwe Star Trek-serie speelt Sir Patrick Stewart zijn iconische rol als Jean-Luc Picard, die hij zeven seizoenen lang speelde in Star Trek: Next Generation. Elke zondag met dubbele afleveringen vanaf 20:00 uur op Veronica. De nieuwe serie Star Trek: Picard volgt het iconische personage in het volgende hoofdstuk van zijn leven. Jean-Luc Picard krijgt gezelschap van een aantal oude bekenden. Veertien jaar nadat hij met pensioen is gegaan bij Starfleet, leidt Jean-Luc Picard, nog steeds gekweld door de dood van Data, een rustig leven op de wijngaard van zijn familie. Dan vraagt een vrouw hem om hulp.


Tv-première: Mi Vida

NPO 3
20:20 uur

Een gepensioneerde kapster droomt ervan om een kapsalon in Spanje te beginnen.


Zomergasten: Roxane van Iperen

NPO 2
20:25 uur

Janine Abbring ontvangt in deze aflevering van Zomergasten schrijver en jurist Roxane van Iperen (1976) om te praten over haar ideale televisieavond. Het wordt een avond over de strijd om macht: over de maffia, oorlog, de verhouding tussen politiek en bedrijfsleven en die tussen man en vrouw. Maar ook over de mechanismen achter het vaststellen van goed en kwaad, schuld en onschuld, en hoe je mensen medeplichtig kan maken aan hun eigen onderdrukking. Toch is er altijd weer sprake van veerkracht. In kunst, in literatuur, in spot; in het vinden van een vorm om structuren af te breken en nieuwe te laten ontstaan.


Terug: Undercover in Nederland

SBS 6
20:30 uur

Alberto Stegeman is terug met zijn misdaadprogramma Undercover in Nederland. De nieuwe afleveringen zijn de komende zondagen om 20:30 uur te zien op SBS6. Met de verborgen camera als het perfecte wapen worden allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team. Vele strafbare feiten die overal en dagelijks onopgemerkt plaatsvinden, zijn door Undercover in Nederland blootgelegd. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen onderzoekt Alberto samen met zijn team wanbetalers die ondanks een vonnis van de rechter niet aftikken en doorgaan met hun praktijken.


Andere Tijden Sport: Bart Brentjens

NPO 1
22:15 uur

In deze aflevering gaat Andere Tijden Sport op de avond voor de mountainbikerace van Mathieu van der Poel (maandagochtend 08:00 uur) terug naar het succes van Bart Brentjens, die in 1996 goud won. Begin jaren negentig van de vorige eeuw ziet wielrenner Bart Brentjens in zijn provincie Limburg voor het eerst een mountainbike. En hij raakt in de ban. Een mooiere sport bestaat er niet. Pedala in de natuur. Samen met zijn coach en zwager Gert-Jan Theunisse, zijn schoonzus Lieske en vrouw Petra werkt hij toe naar dat ene grote doel: de eerste gouden medaille winnen op het nieuwe Olympische onderdeel mountainbiken. We schrijven 1996, de Olympische Spelen in Atlanta. Een familieverhaal.


Zomergastenfilm: Das weisse Band

NPO 2
23:30 uur

Duits filmdrama. Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Om de dokter met zijn paard ten val te brengen wordt een kabel gespannen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje achter de verschrikkelijke waarheid.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Zomergasten: Roxanne van Iperen, Star Trek Picard en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier