Klassieke actiethriller The Fugitive dinsdag te zien op Veronica

Klassieke actiethriller The Fugitive dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

Na de Han Solo- en Indiana Jones-jaren in de eighties besloot Harrison Ford het in de jaren negentig over een andere boeg te gooien met een aantal onvervalste actiethrillers. De beste van het stel was waarschijnlijk The Fugitive, een film die ook een kleine dertig jaar later nog zeer spannend en vermakelijk is. Dinsdag is-ie te zien op Veronica en je kunt The Fugitive streamen via Google Play en Pathé Thuis.

Het verhaal
Chirurg Richard Kimble heeft een perfect leven, een beeldschone vrouw, wordt gerespecteerd in de medische wereld en woont in een prachtig huis. Zijn leven stort echter in wanneer hij op een avond thuiskomt en zijn vrouw Helen vermoord is door een inbreker. Richard kan niet bewijzen dat er iemand in zijn huis was. Hij wordt schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw en tot levenslang veroordeeld. Wanneer hij bij toeval weet te ontsnappen, is hij vastbesloten de werkelijke moordenaar te vinden. Richard wordt ondertussen opgejaagd door de politie.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Nadat we in The Fugitive kennis hebben gemaakt met dr. Richard Kimble, schiet de film in de hoogste versnelling. De moord op zijn vrouw en de veroordeling van Kimble zorgen voor een interessant verhaal met een boeiend uitgangspunt, dat maximaal wordt benut door regisseur Andrew Davis. Hij slingert ons van de ene spannende scène naar de andere en schetst een grimmige sfeer, nog extra benadrukt door de herfstachtige taferelen waarin het verhaal zich afspeelt. Extra leuk: 'onze' Jeroen Krabbé vertolkt een bijrol.

Cast
Naast Harrison Ford (Blade Runner 2049) en Tommy Lee Jones (Lincoln) zijn ook Sela Ward (Gone Girl), Joe Pantoliano (Memento) en Julianne Moore (Still Alice) te zien in The Fugitive. Deze film is geregisseerd door Andrew Davis (Under Siege).

The Fugitive (1993) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is dinsdag 14 december om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 130 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV