Recensie: Jungle Cruise is heerlijk avontuur met flinke scheut jungle-humor

Recensie: Jungle Cruise is heerlijk avontuur met flinke scheut jungle-humor
Met Dwayne Johnson en Emily Blunt

Film :

Vanaf woensdag 28 juli draait de nieuwe film Jungle Cruise in de Nederlandse bioscopen en vanaf 30 juli is de film te zien op Disney Plus. Na het succes van Pirates of the Caribbean probeert Disney opnieuw een succes te maken van een bekende Disney ride. Gaat dat lukken? Lees hier de filmrecensie van Jungle Cruise.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Magische boom
"Skipper" Frank krijgt de opdracht om Lily Houghton en haar broer naar een boom met magische krachten te brengen. De jungle is natuurlijk levensgevaarlijk, en het trio neemt het op tegen allerlei wilde beesten. Tegelijkertijd worden ze op de hielen gezeten door een Duitse expeditie met hetzelfde doel.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Verwacht geen Pirates of the Caribbean als je naar deze film gaat: vooral de openingsminuten zijn veel lichter en humoristischer dan Jack Sparrow ooit geweest is. Dat maakt ook deze film: de wereldberoemde Jungle Cruise "puns" (voor de fans wel bekend) zijn ook in deze film veelvuldig terug te vinden. Dwayne Johnson is bijzonder charismatisch als Frank, Blunt zet een leuke rol weg en ook Jesse Plemonts is weer bijzonder aardig van de partij. Een avontuurlijke film met een redelijk simpel verhaal die voor het hele gezin heerlijk wegkijkt: 3,5 ster.

Cast
Naast Dwayne Johnson (Jumanji: Welcome to the Jungle) en Emily Blunt (Mary Poppins Returns) spelen ook Jack Whitehall (The Nutcracker and the Four Realms), Edgar Ramírez (Film) en Jesse Plemons (The Post) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jaume Collet-Serra (The Commuter).

Vanaf 28 juli 2021 is Jungle Cruise te zien in de Nederlandse bioscopen en vanaf 30 juli te streamen op Disney+. Genre: Avontuur. Tijdsduur: 127 minuten. IMDb-score: 7,1.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Jungle Cruise is heerlijk avontuur met flinke scheut jungle-humor of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier