Recensie: Summer of Soul is geweldige muziekfilm met emotionele boodschap

Recensie: Summer of Soul is geweldige muziekfilm met emotionele boodschap
Questlove maakte de documentaire

Film :

Vanaf 30 juli staat Summer of Soul op Disney Plus. Questlove laat steeds vaker op het hoogste podium van zich horen en krijgt nu ook de kans zijn regiedebuut te maken. Lees hier de recensie van Summer of Soul.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Muziekfilm
Dit gelauwerde regiedebuut van Ahmir "Questlove" Thompson is een krachtige en meeslepende documentaire die het midden houdt tussen een muziekfilm en het historisch verslag over een legendarisch eerbetoon aan de zwarte geschiedenis, cultuur en mode.

Stevie Wonder in 'Summer of Love'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
Aan deze documentaire kan je moeilijk zien dat het Questlove's regiedebuut is: alles is tot in de puntjes verzorgd. De beelden (die veelal uit 1969 stammen) zien er piekfijn uit, de sfeer is uitstekend vastgelegd en de rode draad is fantastisch uitgewerkt. Een documentaire die je letterlijk uit je sokken blaast en een prachtige boodschap heeft: 5 sterren.

Cast
In de documentaire zien we onder meer Stevie Wonder, B.B. King en Nina Simone. Deze productie is geleid door Questlove (Soul).

Vanaf 30 juli 2021 is Summer of Soul te kijken op Disney Plus. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 117 minuten. IMDb-score: 8,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV