Michael Jacksons Thriller staat woensdag centraal in Blokhuis Extra: de jaren 80

Michael Jacksons Thriller staat woensdag centraal in Blokhuis Extra: de jaren 80
Bestverkopende album aller tijden

Kijktip :

Woensdagavond (28 juli) is de tweede aflevering van Blokhuis Extra: de jaren 80 te zien. Deze week duikt muziekkenner Leo Blokhuis in het ontstaan van de bestverkopende plaat aller tijden: Thriller van Michael Jackson.

Blokhuis Extra: de jaren 80 gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Geluidstechnicus
Thriller verscheen in 1982 en groeide uit tot hét album van het decennium. Schattingen over de verkoopcijfers van het album liepen in het verleden op tot boven de honderd miljoen. Bruce Swedien, de vaste geluidstechnicus van Quincy Jones en verantwoordelijk voor de sound van Thriller, overleed eind vorig jaar - maar de programmamakers hebben hem eerder gesproken.

Mama Appelsap
Swedien verklapt bij hem thuis de nodige geheimen over de plaat en liet zijn bandenarchief zien. Ook komen gitarist Steve Lukather en toetsenist David Paich van Toto aan het woord, die meewerkten aan het album. Ze vertellen daarnaast over hun eigen hit 'Rosanna'. En Blokhuis bespreekt de hit 'State of Independence' van Donna Summer en de oorsprong van het fenomeen Mama Appelsap (hint: ook dit begon bij Michael Jackson).

Blokhuis Extra: de jaren 80 is elke woensdag rond 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Blokhuis Extra: de jaren 80 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV