Documentaire QT8: Quentin Tarantino - The First Eight woensdag te zien op NPO 2

Documentaire QT8: Quentin Tarantino - The First Eight woensdag te zien op NPO 2
Beroemde filmregisseur onder de loep

Kijktip :

Woensdagavond (28 juli) is de filmdocumentaire QT8: Quentin Tarantino - The First Eight te zien. Hierin is uitgebreid aandacht voor de eerste acht films uit het oeuvre van regisseur Quentin Tarantino, die de filmwereld in de jaren negentig veroverde.

QT8: Quentin Tarantino - The First Eight gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Videotheek
Tarantino is een autodidact, een regisseur die zichzelf het vak leerde en zich ontwikkelde in de videotheek. Als geen ander vermengt hij genres en speelt hij met de verwachtingen van de kijker, maar wat typeert hem nog meer? In deze documentaire bewieroken acteurs als Jamie Foxx, Samuel L. Jackson en Christoph Waltz, alsmede diverse producenten, de filmmaker.

Harvey Weinstein
Het gaat onder meer over hun samenwerkingen met Tarantino, het plezier dat ze hebben op zijn sets en de briljante scenario's die uit Tarantino's pen vloeien. Ook de vriendschap die Tarantino jarenlang onderhield met de gevallen producent Harvey Weinstein komt echter aan bod, wat voor enig ongemak zorgt. De opnames voor de documentaire werden namelijk een jaar voor de aantijgingen jegens Weinstein al gestart.

De documentaire QT8: Quentin Tarantino - The First Eight is op woensdag 28 juli om 22.55 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu QT8: Quentin Tarantino - The First Eight terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire QT8: Quentin Tarantino - The First Eight woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV