Fenomenaal Libanees drama Capernaum zie je woensdag op Canvas

Fenomenaal Libanees drama Capernaum zie je woensdag op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

De Vlaamse zender Canvas blijft de cinefiel maar verblijden met klassieke en moderne filmpareltjes. Deze woensdag (28 juli) is het adembenemend mooie drama Capernaum te zien, een Libanese film die werd genomineerd voor een Oscar. Je kunt Capernaum streamen via Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In een vissersdorp in Libanon rebelleert de jongen Zain tegen het leven dat men hem probeert op te dringen. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Capernaum (Nederlandse titel: Cafarnaúm) laat haarscherp zien in welke erbarmelijke omstandigheden veel kinderen in het Midden-Oosten opgroeien. Het is een gevolg van de armoede en de vele oorlogen die het gebied teisteren. Regisseuse Nadine Labaki maakt gebruik van niet-professionele acteurs, maar dat is niet te zien; vooral het kleine hoofdrolspelertje Zain Al Rafeea acteert briljant. Capernaum combineert op briljante wijze hartverwarmende met schrijnende taferelen en werd meer dan terecht genomineerd voor een Oscar.

Capernaum (2018) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is op woensdag 28 juli om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 126 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fenomenaal Libanees drama Capernaum zie je woensdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier