Dinsdag in Op1: Diana Kuip blikt vooruit op de medaillekansen van woensdag

Dinsdag in Op1: Diana Kuip blikt vooruit op de medaillekansen van woensdag
Dit zijn de gasten van dinsdag 27 juli

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Margje Fikse en Kefah Allush. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 27 juli

  • Er zijn meer coronabesmettingen dan medailles, Van der Poels mistte een plankje en dan wordt Anna van der Breggen ook nog van haar fiets getrokken. Het zijn nog niet de Olympische spelen waar TeamNL op had gehoopt. Gelukkig lijkt de gifbeker bijna leeg, want vandaag bevatte de Olympische dag ook heel wat lichtpuntjes. Vanavond bij Op1 bespreken we met sportjournalist Diana Kuip het laatste nieuws en blikken we vooruit op de medaillekansen van morgen.

  • De Antwerpse burgemeester Bart de Wever stelde vorige week dat hij liever sterft als Zuidelijke Nederlander dan als Belg. Hij droomt al sinds zijn studententijd over het samengaan van Nederland en Vlaanderen. Vanavond vertelt hij in Op1 wat hij denkt te winnen met dit nieuwe land. En zitten de Nederlanders en Belgen eigenlijk wel op elkaar te wachten?

  • Ratten hebben een slecht imago: griezelige, enge beestjes die allerlei ziektes met zich meedragen. Onterecht, vindt natuurfotograaf Ruurd Jelle van der Leij. Door ze op een leuke manier op de foto te zetten, hoopt hij het negatieve beeld van het beestje bij te stellen. De rat is niet smerig of gevaarlijk, maar een nuttig en mooi dier. Vanavond bij Op1 laat hij met behulp van zijn eigen foto’s zien waarom.

  • Wat doe je als je thuis niet meer veilig is en je moet vluchtten? Deze zomer kruipt Eric Corton in de openluchtvoorstelling ‘Vlucht’ in de huid van vluchteling Ragnar, wiens doodgewone leefomgeving langzaam maar zeker steeds gevaarlijker wordt. ‘Vlucht’ werd door Corton zelf geschreven en daarmee debuteert hij als scriptschrijver. Vanavond vertelt hij er alles over bij Op1.

  • In Nederland lijden ongeveer vijftienduizend mensen jonger dan 65 jaar aan Alzheimer. Dat komt naar voren na een groot onderzoek van onder andere gezondheidszorgpsycholoog Marjolein de Vugt. Eén van die patiënten is de man van Monique Tang-de Vries. 10 jaar geleden begon hij zich opeens heel anders te gedragen en was zichzelf niet meer. Het bleek Alzheimer. Vanavond schuiven Monique en Marjolein samen aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Diana Kuip blikt vooruit op de medaillekansen van woensdag of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier