Recensie: The Shiny Shrimps is extravaganza, waterpoloballen en een traan

Recensie: The Shiny Shrimps is extravaganza, waterpoloballen en een traan
Franse komedie mixt Priscilla, Queen of the Desert met The Full Monty

Film :

Sinds 29 juli is de film The Shiny Shrimps in de Nederlandse bioscopen te zien. De Pride-week 2021 is in volle gang, met een regenboog die in al zijn kleuren straalt. Al deze kleuren stralen ook in deze komedie met drama-elementen, waarin je een flamboyant gay-waterpoloteam leert kennen. Lees hier de filmrecensie The Shiny Shrimps.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Les Crevettes Pailletées
Het verhaal gaat over Matthias Le Goff. Hij is een Olympisch kampioen aan het einde van zijn carrière. Matthias doet een homofobe uitspraak op tv en voor straf moet hij coach worden van Les Crevettes Pailletées, een flamboyant gay-waterpoloteam op amateurniveau. Ze hebben maar één ding voor ogen: zich kwalificeren voor de Gay Games in Kroatië, waar de beste LGBT-atleten meedoen.

Onder andere acteur Alban Lenoir en Geoffrey Couët in de film 'The Shiny Shrimps'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal (mederegisseur Cédric le Gallo speelde in het échte Franse team Shiny Shrimps en werkte dus vanuit eigen ervaring) is dit een Franse, valse, voorspelbare feelgood met een goed hart. De leuke cast bevat onder anderen Alban Lenoir (bekend van de Netflix-actiefilm Balle Perdue), die een prominente rol in deze film speelt. Alle clichés worden echter schaamteloos uit de kast getrokken in deze soms rommelige feelgoodkomedie, die afsluit met een groot drama. Mede door deze ontroerende finale weet deze film toch te imponeren en dat is knap. Drie sterren.

Cast
Naast Nicolas Gob (Le chalet) en Alban Lenoir (Balle Perdue) is ook Michaël Abiteboul (Rose) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door
Maxime Govare en Cédric Le Gallo (Daddy Cool).

Vanaf 29 juli 2021 is de film The Shiny Shrimps (Franse titel: Les Crevettes Pailletées) te zien in de bioscoop. Genre: Komedie, Drama. Tijdsduur: 103 minuten. IMDb-score: 6,5.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Shiny Shrimps is extravaganza, waterpoloballen en een traan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV