Klassieker Pretty Woman donderdag te zien op Net5 in Vintage Love-maand

Klassieker Pretty Woman donderdag te zien op Net5 in Vintage Love-maand
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Julia Roberts is inmiddels al drie decennia één van de absolute koninginnen van Hollywood, maar het is altijd leuk om haar grote doorbraakrol en claim to fame nog eens terug te kijken: Pretty Woman. De klassieke romantische comedy is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Pretty Woman streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand op Net5.

Het verhaal
Edward Lewis is een succesvol zakenman en een begeerde vrijgezel. Hoewel de dames om hem vechten, heeft hij zijn droomvrouw nog niet ontmoet. Wanneer hij voor zaken in Los Angeles verblijft, besluit hij een ritje te maken in de stad met zijn sportauto. Als hij de weg kwijt raakt vraagt hij de prostituee Vivian Ward om hulp. Edward is zo gecharmeerd van haar dat hij Vivian een voorstel doet: hem een week gezelschap houden in ruil voor 3000 dollar. De twee groeien ondanks hun tegenstrijdige levens naar elkaar toe.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Julia Roberts had vóór Pretty Woman slechts in een paar films gespeeld, maar voor haar bijrol in Steel Magnolias kon ze al wel rekenen op een Oscarnominatie én de winst van een Golden Globe. Met Pretty Woman veroverde ze echter de hele wereld - op 22-jarige leeftijd. Gezamenlijk verzorgden Steel Magnolias en Pretty Woman het startschot voor een inmiddels legendarische carrière. In de nineties was Roberts simpelweg één van de grootste filmsterren ter wereld en vrijwel niemand kon aan haar commerciële successen tippen.

Cast
Naast Richard Gere (Chicago) en Julia Roberts (Erin Brockovich) zijn ook Ralph Bellamy (Trading Places) en Jason Alexander (Hachi: A Dog's Tale) te zien in Pretty Woman. Deze film is geregisseerd door Garry Marshall (Valentine's Day).

Pretty Woman (1990) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op donderdag 29 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 119 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Klassieker Pretty Woman donderdag te zien op Net5 in Vintage Love-maand of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier