Joegoslavisch meesterwerk Time of the Gypsies donderdag te zien op Canvas

Joegoslavisch meesterwerk Time of the Gypsies donderdag te zien op Canvas
Prachtige film van Emir Kusturica

Kijktip :

Emir Kusturica is waarschijnlijk de belangrijkste regisseur uit de Joegoslavische/Servische filmgeschiedenis. De onvervalste klassieker Time of the Gypsies toont aan waarom dat zo is: als geen ander vermengt Kusturica absurde situaties en komische momenten met dramatische gebeurtenissen. Time of the Gypsies (originele titel: Dom za vešanje) is donderdag te zien op Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Time of the Gypsies speelt zich af in Joegoslavië, waar Perhan met zijn zigeunerfamilie woont. Deze jonge, ondernemende zigeuner blijkt over bovennatuurlijke en telekinetische krachten te beschikken, waarmee hij bijzondere trucjes kan uithalen. Perhan wordt verleid door het snelle geld van kleine diefstallen en dreigt daardoor vernietigd te worden evenals degene waar hij van houdt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De zigeunercultuur is onlosmakelijk verbonden met de Balkan en ook regisseur Emir Kusturica maakt zijn film vaak in dit milieu. Dat is met Time of the Gypsies niet anders. Het leidt tot allerlei bizarre taferelen (voor West-Europese ogen), die regelmatig komisch van aard zijn. Dat neemt niet weg dat Kusturica een fascinerend verhaal vertelt over een jongeman die op het verkeerde pad belandt - een universeel thema. Time of the Gypsies werd genomineerd voor de Palme d'Or in Cannes, waar Kusturica wél de prijs voor beste regie won.

Time of the Gypsies (1988) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op donderdag 29 juli om 21.10 uur te zien op Canvas. Genre: comedy, drama, misdaad.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Joegoslavisch meesterwerk Time of the Gypsies donderdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier