Uitstekende actiefilm X-Men: First Class donderdag te zien op Veronica

Uitstekende actiefilm X-Men: First Class donderdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De X-Men-franchise kenmerkt zich door wisselvalligheid: na een uitstekende productie volgt soms een belabberde film. Gelukkig valt het uitstekende X-Men: First Class in die eerste categorie. Deze spannende actiefilm is donderdag te zien op Veronica en je kunt X-Men: First Class streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Mutanten Charles Xavier en Erik Lensherr ontdekken in de jaren zestig hun bijzondere krachten. Ze worden goede vrienden en ontdekken dat er meer soortgenoten zijn, waarvan een aantal de zijde van mutant en wetenschapper dr. Sebastian Shaw kiest. Shaw wil de mensheid wegvagen met de Derde Wereldoorlog. De CIA ontdekt deze plannen en roept de hulp in van Xavier en zijn medemutanten om Shaw te dwarsbomen. Een grote strijd volgt, waarbij duidelijk wordt hoe Xavier in een rolstoel is beland en Lensherr zijn aartsvijand Magneto is geworden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De makers van de X-Men-franchise hadden wel door wat de filmreeks nodig had na een paar mindere films: vers bloed en een origineel uitgangspunt. Daarin voorzag X-Men: First Class op fantastische wijze. Er werd een blik topacteurs opengetrokken om bekende personages nieuw leven in te blazen, want we gaan terug naar hun jonge jaren - een briljante greep, want zo leren we meer over de motivaties en achtergrond van de bekende hoofdrolspelers. Voeg daar geweldige actie en uitstekende special effects aan toe en je hebt een prima film.

Cast
Naast James McAvoy (Split) en Michael Fassbender (Steve Jobs) zijn ook Kevin Bacon (Mystic River), Rose Byrne (Bridesmaids) en Jennifer Lawrence (American Hustle) te zien in X-Men: First Class. Deze film is geregisseerd door Matthew Vaughn (Kingsman: The Secret Service).

X-Men: First Class (2011) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op donderdag 29 juli om 23.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, fantasy. Speelduur: 131 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Uitstekende actiefilm X-Men: First Class donderdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV