Klassieke actiecomedy Smokey and the Bandit vrijdag te zien op RTL 7

Klassieke actiecomedy Smokey and the Bandit vrijdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Hollywoodicoon Burt Reynolds was nogal eens het mikpunt van spot vanwege de vele belabberde actiefilms waarin hij speelde, maar hij liet ook regelmatig zien wel degelijk te kunnen acteren - zoals in de klassieker Smokey and the Bandit. Deze actiecomedy is vrijdag te zien op RTL 7 en je kunt Smokey and the Bandit streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Big Enos daagt trucker Bandit uit om naar Texarkana in Texas te rijden en vierhonderd kisten bier terug te brengen. Texarkana is de dichtstbij gelegen stad waar het wettelijk is toegestaan om bier te kopen. De beloning hiervoor is 80.000 dollar. Bandit zoekt zijn oude partner Snowman op en samen vertrekken ze met twee trucks. De heenreis verloopt vrijwel probleemloos, maar dat verandert wanneer Bandit de jonge bruid Carrie oppikt. Deze danseres uit New York liet haar bruidegom aan het altaar staan en is sindsdien op de vlucht. Nu wordt ze op de hielen gezeten door sheriff Justice en diens zoon.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het verhaal had niet veel simpeler kunnen zijn: haal in recordtempo een flinke vracht bier op met een vrachtwagen. De typisch Amerikaanse truckerscultuur krijgt hiermee een belangrijke plaats in de film, maar het fungeert slechts als een kapstok om veel actie en komische situaties aan op te hangen. Vooral sheriff Buford T. Justice moet voor de grappige noot zorgen, maar die hebben we inmiddels al in allerlei gedaantes en veel andere films gezien. Blijft over een vermakelijke Hollywoodproductie met een lekker jaren 70-sfeertje.

Cast
Naast Burt Reynolds (Boogie Nights) en Sally Field (Lincoln) zijn ook Jerry Reed (Smokey and the Bandit II) en Jackie Gleason (The Hustler) te zien in Smokey and the Bandit. Deze film is geregisseerd door Hal Needham (The Cannonball Run).

Smokey and the Bandit (1977) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 30 juli om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, comedy. Speelduur: 96 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Klassieke actiecomedy Smokey and the Bandit vrijdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier