Epische western Dances with Wolves zie je zondag op RTL 7

Epische western Dances with Wolves zie je zondag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Bij het aanbreken van de jaren negentig was Kevin Costner al een grote Hollywoodster dankzij films als The Untouchables (1987) en Field of Dreams (1989), maar zijn ambities reikten verder. En dus besloot hij voor het eerst op de regiestoel plaats te nemen - met een prachtig resultaat: Dances with Wolves. Deze epische western zondag te zien op RTL 7 en je kunt Dances with Wolves streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Luitenant John Dunbar wordt op eigen verzoek naar een verafgelegen legerpost gestuurd, waar hij kennismaakt met de Sioux-indianen. Dunbar wordt er verliefd op Stands with a Fist, een bij de Sioux opgegroeide witte vrouw. Wanneer Dunbars collega's van de Unionisten opduiken en de Sioux door hen onder de voet dreigen te worden gelopen, komt Dunbar voor een moeilijke keuze te staan. Besluit hij zich weer aan te sluiten bij zijn eigen kameraden, of verkiest hij de liefde voor Stands with a Fist boven zijn plichtsgevoel?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Actie, drama, romantiek en enkele komische momenten: Dances with Wolves heeft het allemaal. Deze epische film was een waar succesverhaal in 1990 en won uiteindelijk maar liefst zeven Oscars, waaronder de beeldjes voor Beste Film en Beste Regie (waarmee debutant Costner gerenommeerde namen als Francis Ford Coppola en Martin Scorsese versloeg). Vooral de schitterende muziek van John Barry en de adembenemende beelden van Dean Semler maken grote indruk. Een echte klassieker.

Cast
Naast Kevin Costner (Hidden Figures) en Mary McDonnell (Donnie Darko) zijn ook Graham Greene (Wind River) en Rodney A. Grant (Wild Wild West) te zien in Dances with Wolves. Deze film is geregisseerd door Kevin Costner.

Dances with Wolves (1990) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is zondag 6 februari om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, romantiek, western. Speelduur: 181 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV